PDA

Zobacz pełną wersję : Pytanie do znawców [kolektor]

krzysiek civic
18-12-10, 17:36
Witam
posiadam honde civic z silnikiem d14a4 mam zrobiony caly dolot plus calutki wydech od kolektora po koncowy bez kata i jestem zadowolony z efektow na wyzszych obrotach aldnie idzie na nizszych szczegolnie 2-3 bieg ladnie sie rozpedza... czytalem troche tu i na innych forach ze mozna zmienic kolektor ssacy na d16z6 albo y8 i moje pytanie czy ten zabieg sie oplaca?? silnika nie chc zmieniac narazie.... co moge osiagnac po zmianie wlasnie tego koletora??lepsze obroty w gornej strefie?? w nizszej strefie??lepszy dzwiek??? bo zabieg nie jest za drogi kolektor plus uszczelki plus robocizna i uciecie dolotu bo jak wiadomo w d14a4 kolektor ma wyjscie poziome a w d16z6 pionowe wiec taki kosmetyczny zabieg bedzie potrzebny.. Wiec czy gra warta swieczki???

Cysiek
18-12-10, 17:42
jeśli czytałeś tu i uwdzie to poszukaj także na tym forum, co do efektów po zmianie

krzysiek civic
18-12-10, 18:03
rozbierznosci jest sporo..dlatego najlepiej jak ktos kto widizal badz posiada u siebie taki zabieg by sie wypowiedzial... sprawa dla mnie jest wazna bo jednak zawsze mozna ta kase inaczej zainwestowac

Karot
19-12-10, 23:14
uuuu 4 tematy wyzej jest odpowiedz na Twoje pytania....
Ale po co czytac cokolwiek...

Tak warto.
Tak pomoze.
Nie ma problemu jak masz kpl ssak z 1.6.
Ale nie przesadz z szerokoscia dolotu,chyba ze bedziesz jeszcze cos dlubal i to stroil.

WaSSIL
23-12-10, 16:25
krzysiek skorzystaj z szukajki bo jest dużo tematów w których masz wszystko jak na tacy