PDA

Zobacz pełną wersję : ringi w angel eyes a obowiazek jazdy na światłach dziennych..

Deiv1990
18-12-10, 17:09
tak jak w temacie, czy wlaczone ringi bez mijania moga robic zamaist swiatel dziennych ? nie bedzie mandatu ?

Cysiek
18-12-10, 17:44
jako że chyba angelsy są nielegalne to chyba odpowiedź już znamy :)

Wojtec12345678
18-12-10, 20:04
jako że chyba angelsy są nielegalne to chyba odpowiedź już znamy :)

Angele są legalne i mają europejską homologacje

tak jak w temacie, czy wlaczone ringi bez mijania moga robic zamaist swiatel dziennych ? nie bedzie mandatu ?

Z tego co mi wiadomo to ringi są światłami postojowymi i nie nadają się do jazdy dziennej

ShiroiTokage
18-12-10, 20:39
Zaopatrz się w ledowe światła do jazdy dziennej i pozamiatane. No oczywiście z homologacją.

sssikor
25-12-10, 13:04
Ale te ledowe wygladaja jak stolec... jesli nie sa to seryjne jak np w Audi to cienko jest serio...
To oczywiscie tylko moja opinia :)

Wojtec12345678
25-12-10, 14:49
Ale te ledowe wygladaja jak stolec...

Jeśli nie seria to się zgadzam :)

spychu
26-12-10, 21:46
Angele są legalne i mają europejską homologacje

A to ciekawe jest :) możesz pokazać jakiekolwiek endżele z homologacją inną niż E13 (UK), którą można sobie dupę podetrzeć :D A te endrzele i tak jej nie spełniają tylko małe chińskie rączki to wytłoczyły beż żadnych testów, bo niby jak lampy świecące w wersji LHD mogą dostać homologacje dla RHD :)

Cysiek
26-12-10, 22:36
nareszcie ktoś potwierdził moją wersję, wolałem siedzieć cicho co by niebyło że brnę w błotko i się do pomyłki nieprzyznaję

Wojtec12345678
26-12-10, 22:49
A to ciekawe jest :) możesz pokazać jakiekolwiek endżele z homologacją inną niż E13 (UK), którą można sobie dupę podetrzeć :D A te endrzele i tak jej nie spełniają tylko małe chińskie rączki to wytłoczyły beż żadnych testów, bo niby jak lampy świecące w wersji LHD mogą dostać homologacje dla RHD :)

To dlaczego na stronie mają napisane że mają homologacje europejską i są dopuszczone do ruchu w całej europie?

Jak możesz to opisz czym się różni LHD od RHD i to E13 (UK)

Żebym później głupot nie pisał :)

spychu
26-12-10, 23:57
Sorka mój błąd walnąłem się w cyferce i miało być E11 a nie E13.

Więc tak na początek homologacje jakie można spotkać na reflektorach w europie

http://images4.fotosik.pl/226/48b7018ee1bc440f.jpg

pozostałe oznaczenia

http://images3.fotosik.pl/269/21c730a3330676f9.jpg

Co mają napisane endżele na stronie to nie wiem, jak nie ma podanego konkretnego E to nikt nie jest w stanie nic powiedzieć, 99% nie ma wybitego E wcale :)

Z tym, że różne źródła różnie podają i niektórzy twierdzą, że homologacja E11 jest uznawana w PL, o ile oczywiście reflektor jest LHD a nie RHD czyli świeci ___/ ___/ a nie \___\___.
Więc gdyby tak faktycznie było to endżele z taką homologacją świecące po naszemu byłyby legalne.

Wojtec12345678
27-12-10, 00:24
Na moich angelach jest tak:
E11 011a 02A 00HC/R PL i 2 strazłki w lewo(chociaż to zależy jak się patrzy:)) czyli ruch lewostronny?
.......<-- <--

Domyślam się że LHD to ruch lewostronhy a RHD to prawostronny tak?
Moje angele świecą LHD czyli ___/ to chyba dobrze nie?

Troche to powalone wg mnie w ruchu prawostronnym powinny świecić tak ___/ aby nie oślepiały tych co jadą z lewej

Wiesz,nie żebym się kłucił że angele są super,bo sam mam o nich zdanie jako dno,ale zaciekawiłeś mnie i dlatego wypytuje :)

spychu
27-12-10, 00:35
Nie, u nas w PL mamy ruch prawostronny a lewostronny jest w UK.

Dla mnie Twoje endzele patrząc na to co napisałeś mają sprzeczne oznaczenia z tym jak świecą :)
Bo mają oznaczenia, że są przeznaczone do ruchu lewostronnego a świecą jak dla ruchu prawostronnego.

LHD - Left Hand Drive oznacza samochód z kierownicą po lewej stronie
RHD - Right Hand Drive oznacza samochód z kierownicą po prawej stronie

Ruch lewo i prawostronny to zupełnie co innego.

Wojtec12345678
27-12-10, 00:42
Dlatego mnie też to dziwi:) E11 i świecą tak ___/
Oznaczenia są spisane prosto z lampy bo mam jedną taką w pokoju...
Wiem jaki jest u nas i w uk ruch :)

Czyli świecą dobrze tak?

Czyli skoro mają wybite E11 to są przystosowane do ruchu w UK z tego co wynika z tabelki :D
A świecą ___/ hehe beka może oszczędzają nawet na kloszach i tylko soczewki wymieniają :)

spychu
27-12-10, 00:51
Świecą dobrze a to, że mają wybite E11 to nie oznacza, że są przystosowane do ruchu w UK tylko, że były homologwane w UK jakby wynikało z tych tabelek, które wkleiłem.
Oznaczenie przystosowania do ruchu w UK to właśnie te śmieszne strzałki, które masz u siebie na kloszu.

Co jest grane sam już nie wiem :)

Wojtec12345678
27-12-10, 00:55
Świecą dobrze a to, że mają wybite E11 to nie oznacza, że są przystosowane do ruchu w UK

Czyli tak jak pisałem :)

Co jest grane sam już nie wiem :)

Jedyne wyjaśnienie to lenistwo lub oszczedność chińczyków i mają jeden klosz z wybitym E11 i wsadzają jedynie tam soczewki dla LHD lub RHD :)
Innego wyjaśnienia nie widze :)

spychu
27-12-10, 00:59
A głupie pytanie to E11 jest w kółeczku ? Bo jeśli nie to nie jest to homologacja tylko oznaczenie cholera wie czego :D

Wojtec12345678
27-12-10, 01:04
Jest w kółeczku :)

P.s. nie ma głupich pytań,są tylko głupie odpowiedzi ;)

Czyli wychodzi na moje że angele są homologowane ? bynajmniej moje ?:D

spychu
27-12-10, 01:08
Są homologowane ale zgodnie z oznaczeniami strzałek mówiących o przystosowaniu do ruchu lewostronnego nie są legalne w PL :D a to, że świecą jak każda jedna lampa przystosowana do ruchu prawostronnego to już inna bajka :D

Wojtec12345678
27-12-10, 01:11
Zgadza się czyli pół na pół :)

Ale to jak świecą chyba jest ważniejsze niż to co jest na nich napisane :)