Maximus1919
18-12-10, 12:25
Witam, mam taki mały problem... Kupiłem do Hanki na allegro dwa żarniki d4s (ponieważ mam przetwornice z avensisa). Po czym po otwarciu paczki żarniki teoretycznie były w plastikowym opakowaniu który ma je jakoś chronić... Niestety one latały w tym opakowaniu... to raz. Druga rzecz to na żarniku (w tej bańce widać żółty osad...). Trzy, po odpaleniu żarników jeden jak by na początku włączenia łapie kolor czerwony/fioletowy/różowy... i później zaczyna niby świecić normalnie ok 15min. a następnie gaśnie, po wyłączeniu i włączeniu świateł znowu świeci i po jakiś czasie gaśnie... Jeszcze jedno jak się dobrze w nocy przypatrzyłem to widać jako by ten jeden żarnik (światło) lekko mrugało/drżało...
Na moje przedstawienie sytuacji allegrowicz odpowiada że:
Zawsze przy nowych żarnikach bańka jest żółta, a po rozświeceniu ok. 20-40h. zrobi się szara/przeźroczysta...
Różne kolory światła z tych samych żarników są spowodowane tą samą przyczyną... (muszą się rozświecić 20-40h wtedy nabiorą pełni koloru...)
A gaśnięcie to najprawdopodobniej przyczyna zużytej przetwornicy i to jest mój problem, a nie jego...
Jeśli ma ktoś jakieś doświadczenie w ksenonie to proszę o jakąś odpowiedź/pomoc bo ja już nie mam nerwów na tych sprzedawców z allegro... :(
Na moje przedstawienie sytuacji allegrowicz odpowiada że:
Zawsze przy nowych żarnikach bańka jest żółta, a po rozświeceniu ok. 20-40h. zrobi się szara/przeźroczysta...
Różne kolory światła z tych samych żarników są spowodowane tą samą przyczyną... (muszą się rozświecić 20-40h wtedy nabiorą pełni koloru...)
A gaśnięcie to najprawdopodobniej przyczyna zużytej przetwornicy i to jest mój problem, a nie jego...
Jeśli ma ktoś jakieś doświadczenie w ksenonie to proszę o jakąś odpowiedź/pomoc bo ja już nie mam nerwów na tych sprzedawców z allegro... :(