PDA

Zobacz pełną wersję : Trzeszczące sprzęgł + metaliczny dzwięk

Irvine_PL
18-12-10, 09:05
Mam taki problem. Gdzy wciskam sprzeglo to od połowy do podłogi słysze zgrzytanie ( dzwię przypomina dzwięk zamarzniętych amortyzatorw gdy przejerzdza sie przez leżąceg plicjanata - to takiemje porównanie).
Pdczas jazdy niema zadneg dzwięku zgrzytania lecz d 2tys obrotów słyszanne jest dzwię metaliczny pdobny troche do tego gdy klcki dbieraja o tarcze. W momęcie naciśnięcia sprzegła ustaje.

Auto mam na gwarancji. Oddałem juz 3 razy. Za pierwszym wzieli na smarowanie łapy i wyszło to po jednym dniu. Drugi raz wzieli na diagnstyke i stwierdzili pompe sprzegła którą wymienili na nową (poprawka dzis bylem w aso i dowiedzialem sie ze wymienili cały pedał bo honda poland wymienia czesci po kolei. Dopiero teraz zostało zamówina pompa). Jeden dzien jezdziłem zadowolony i znów wruciło lecz odrazu bardzo wyrazne wczesnie pwoli się nasilało.

Mam wrazenie ze w ten jeden dzien spokju moje auto lepiej przyspieszalo teraz chyba jest ciutke gorzej.

Dziś sprawdze czy sprzegło sie nie ślizga i jade praz 4 do ASO, ponoć teraz dopiero beda wyciągac skrzynie :(

PS: jestem właścicilem tej pieknej hndy od miesiaca i obstawiam ze poprzedni właściciel bardzo stro jezdził.

Czy ktoś orientuje sie jak jest skonstruwana pompa sprzegła? jest moze zintegrowana z wysprzęglikiem?

noso
18-12-10, 18:57
Witam, u mnie najpierw chyba wypyskali polowe wd40 2 dni pomoglo i znow lipa, nastepnie po"wejsciu smoka" do ASO łaskawie wymienili pedał sprzęgła i jest ok :)

Irvine_PL
21-12-10, 07:49
mi wlasnie wymienili pedał sprzegla a teraz w srode ma przyjsc pompa. Powiedzieli ze beda pokolei wszystk wymieniac az usuną usterke:)

6marcin6
21-12-10, 14:08
Miałem u siebie to samo. Wymieniali mi pompę sprzęgła

Irvine_PL
23-12-10, 12:03
własnie dzis dbieram z wymiany pompy. Ustało u ciebie p wymianie? wszystko miodzio dziala teraz?

noso
23-12-10, 12:06
u mnie wszystko terazx chodzi ok, zobaczymy tylko na jak dlugo

szymugt
31-12-10, 12:15
u mnie było podobnie, wymieniali 2 razy na gwarancji aż w końcu przestało. TTTM (ten typ tak ma ;))

F1le
04-01-11, 11:09
Pompa sprzegla - standard u mnie pad przy 13000km, smarowanie pomaga na kilka dni, a "wypoziomowanie pompy" tez nie pomaga na za dlugo.

pajos1
04-01-11, 15:48
u mnie podobnie panowie po 18 000 przebiegu, pojechałem do salonu i wymienili - narazie jest ok, ostatnio coś znowu zaczęło charczeć ale wd40 i jest oki

minton
04-01-11, 17:12
U mnie jest rok po zakupie i tylko 9 000 km przebiegu i zaczyna coś trzeszczeć przy wyciskaniu sprzęgła ale nie zawsze - na razie czekam - jeszcze 2 lata gwarancji.

F1le
09-01-11, 15:24
Pragne poinformowac, ze od ok 2-3 tygodni jest dostepna zmodyfikowana pompa sprzegla - utrapienie w civic'ach, ktore padaly po 10tys km (trzaski, skrzypienia, dziwne dzwieki przy pol-sprzegle) wlasnie jestem po wymianie na ta wersje unowoczesniona (14000km) i zobaczymy.

beeper
05-09-11, 14:52
Oczywiście miesiąc po utracie gwarancji dopadł mnie problem z trzeszczącym pedałem sprzęgła. Orientuje się ktoś jaki jest koszt naprawy tej usterki w ASO?

kiepero
06-09-11, 09:10
Mi wymienili 2 pedały w między czasie kilka razy smarowali, od 2 miesięcy po wymianie pompy jest super :) generalnie aso hondy ma takie wytyczne od hondy Poland co do naprawy tej usterki :) może liczą na to, że w między czasie skończy się gwarancja..

masi0
06-09-11, 13:19
za pare dni jadę na wymianę pompy, jak widać ten typ tak ma. pan z aso wcale się nie zdzwinił :D

mario100
09-10-11, 19:37
u mnie było podobnie, zasmarkałem wszelkie elementy ruchome sprzęgła smarem grafitowym i od 2 m-c cisza :)

k1siel
11-10-11, 16:16
Witam,

ja mam to samo. Pompę sprzęgła miałem wymienianą jakoś rok temu przy 16000 km i dodatkowo przesmarowane elementy ruchome. Po roku użytkowania od dwóch dni znowu zaczął się ten sam problem czyli lekkie stukanie pedału sprzęgła. No i chyba znowu wizyta w ASO się szykuje:mad:

dani3llo
11-10-11, 22:21
U mnie jest podobnie tyle ze auto po gwarancji i ma 77tyś w serwisie coś popsiukali i wystarczyło na 2tyś.km ciekawi mnie czy ktoś już ten problem usuwał w aucie pogwarancyjnym... jakie koszty...

rzeczki
19-10-11, 12:22
Potwierdzam - kilka miesiecy temu rowniez mialem wymieniana pompe sprzegla na ten poprawiony model i problem zniknal.

tynciu88
29-10-11, 23:53
A ja jakoś śmigam i zero problemów z ufo. Wogóle nie wiem co Ci ludze tutaj wypisują. Może mój egzemplarz jest jakiś majstersztyk.;)

kvas
30-10-11, 22:23
Wiadomo bo ufo mają napęd antygrawitacyjny, a tu ludzie jeżdża zwykłymi civikami z silnikiem spalinowym, sprzęgłem itp itd...

tynciu88
31-10-11, 08:55
A z kolei mój kumpel miał skrzypienie pedału sprzęgła jak było ciepło. Poniżej 12 stopni mówi że totalna cisza.