Zobacz pełną wersję : pekajaca maska :(:(
No i stało się :(. Od ostatnich warunków pogodowych niestety zaczęła pękać mi szpachla na masce:(. Pękniecie są duże, wymiary coś około 20cm x 10cm, i tak w paru miejscach. najbardziej na środku maski. Co robić po zimie?? Czy jechać do blacharza/lakiernika żeby próbował ta maskę odratować czy już lepiej kupić nowa maskę i dopiero do lakiernika?? proszę o jakieś rady, wskazówki.
help :(:(
Proponuje poszukać drugiej, zdrowej maski. Jak dobrze się zakręcisz to jeszcze w kolorze znajdziesz :) masz jeszcze całą zimę na szukanie :) Jeśli udałoby Ci się znaleźć właśnie taką to na pewno zejdziesz po niżej kosztów lakierowania.
dobry pomysł ale chyba raczej nie znajdę maski w kolor bo mam innym lakier na aucie niż gdy auto wyjerzdzalo z z fabryki. chociaz w sumie lepiej znaleźć czarna maske w innym kolorze perły niż kupować nowa maskę +lakier.
będę się rozgladal
Nie ma sensy reanimacja obecnej maski, bo za rok to samo może cię spotkać. Szukaj dobrej używki i maluj
Ewentualnie z lamianatu :D
no ale laminat tez trzeba dać później do lakiernika
chudypiter
17-12-10, 22:22
Obkleisz folią ala carbon ;)
panowie nie ma nic za darmo ;D
no ale laminat tez trzeba dać później do lakiernika
Bierz ew. laminat z grupowych i niech Ci zrobią poler. Dobrze wygląda i nie będzie się zbytnio odróżniał od reszty budy.
KOWAL ziom
20-12-10, 22:50
to i tak pół środki, jak zamierzasz pojeździć autem to nowa maska
Maska z laminatu to polsrodek?
słyszałem ze laminat w zależności od warunków może się wyginać,pękać itp.
Jachty tez sa z laminatu i jakby mialo costam pekac to by nie plywaly;)
Mam laminat i jestem zadowolony teraz zima. Mysle ze latem nie bedzie inaczej.
dobra nie porownuj jachtu do repliki maski byle civika , tez nie ejstem pewien tych laminatow - mam burte i poczekam chyba jak sie bedzie zachowywac zanim pomysle nad maska - bo bede musial ja za czas jakis wymienic a tutaj tez jest problem , uzywke bez rdzy cezko znalezc , zamienniki sa lipne , laminat tez nie jest pewny - przynajmniej dla mnie póki co
Porownuje bo i z jednym i z drugim mialem stycznosc.
Laminat nie peknie, jest dosc sprezysty (mowa o normalnym uzytkowaniu, jak walniesz mlotkiem to moze byc roznie). Ale sam z siebie pekac nie bedzie.
Jedyne co moze sie stac to moze sie rozwarstwic, i pod tym wzgledem trzeba uwazac na jakosc laminatu.
PS jak pod slowem jachty wyobraziles sobie regatowe lodzie lub jachty pelnomorskie, to rzeczywiscie porownanie srednio na miejscu, ale takie oriony, venusy czy omegi to nie maja jakis cudownych technologii zastosowanych)