PDA

Zobacz pełną wersję : II gen + BLOS dobry gazownik śląsk/małopolskie

kramar
17-12-10, 14:14
Witam , chcę założyć do mojej D15B2 16v 90km
I lub II generację + BLOS ( słyszałem od wielu posiadaczy Hond że ta opcja jest do tych silników najlepsza )
Czy ktoś orientuje się lub też zagazowywał swoją Hankę u kogoś na terenie śląska/małopolski i jest zadowolony?
Wiem że jest dużo gazowników , jednak szukam tego dobrego a na dodatek najlepiej jakby miał doświadczenie w gazowaniu właśnie tego modelu Hondy
Bardzo proszę o opinię i namiary.
Pozdrawiam.

jasiek09
17-12-10, 14:57
mało który gazownik umie wyregulować blosa i takiej instalacji raczej Ci nikt nie założy, musiałbyś założyć 1 gen a później sam we własnym zakresie dołożyć blosa, można też godzić blosa z IIgen ale musi robić to naprawdę ogarnięta osoba

mayday-82
17-12-10, 19:47
nikt ci blosa nie założy ponieważ jest on w polsce nielegalny ;););)

kramar
18-12-10, 13:33
Aha hehe to w sumie nie wiedziałem ;p czytałem tematy , posty i wychodzi że jest on po prostu korzystny nie wiedziałem że nielegalny
W takim razie szukam na razie instalacji i gazownika , potem zacznę myśleć o BLOSie

mayday-82
19-12-10, 11:33
blosa założysz sam lub u znajomego gazownika ale nikt się pod tym zabiegiem nie podpisze ;););)

Bartek`
19-12-10, 23:55
Założenie blosa to pikuś, ale regulacja jest podobno strasznie trudna, tak mi powiedział gazownik "że to 3 światy z tym blosem i 80zł będzie" coś tam gadał też, że blos to dobra rzecz , tylko mówił że w niektórych autach jak np reno, gdzie jest plastikowy kolektor dolotowy przy wybuchu gazu rozsadzi go bo przepustnica się nie podniesie w blosie.

pyrek
20-12-10, 14:32
Mi gazownik zamontował go bez najmniejszego problemu, z regulacja też nie było cyrków. Sama regulacja kosztowała mnie 30zł a trwała chwilę.

jasiek09
20-12-10, 14:56
pewnie na biegu jałowym i luzem ;)