PDA

Zobacz pełną wersję : Pekajaca czarna powlokana listwach pod oknami-przednie drzwi

Bartas
29-12-06, 19:30
Mam problem z tymi listwami w moim civicu. Czarna"farba" na tych listwach peka i odpada w malych kawalkach odslaniajac chromowana listwe. Pytanie,czy znacie prosty sposob na bezbolesne usuniecie tej powloki? Z gory dzieki za info! Pozdro!!!! [/fade]

Phil
29-12-06, 20:21
Mam to samo.. z chęcią bym to zeskrobał albo zamalował..

piosek
29-12-06, 21:17
mialem to samo, zdrapalem to co sie dalo nozem pozniej zeszlifowalem papierem sciernym calosc zeby bylo rowne, chrom zamalowalem czarnym matowym lakierem i na koniec posmarowalem calosc czarnidlem w plynie i elegancko wyszlo, troche skubania jest przy tym ale da sie zrobic :)

sivy
01-01-07, 23:17
a jak ta listwe wyjąc??

Bartas
02-01-07, 19:03
Dobre pytanie! Jesli ktos da mala lekcje pogladowa...to wszyscy posiadacze "pekajacych" listew byliby wdzieczni! :D

piosek
04-01-07, 12:09
no wlasnie ze sciagnieciem mialem problem dlatego tez caly zabieg kosmetyczny robilem przy aucie nie sciagajac jej :/

Lcfr
04-01-07, 16:25
no wlasnie ze sciagnieciem mialem problem dlatego tez caly zabieg kosmetyczny robilem przy aucie nie sciagajac jej :/

i tak moim zdaniem należy to zrobic...
okleic szeroko strone szyby oraz od strony drzwi(wkladajac koniec tasmy jak najgłębiej pod brzeg listwy)
zedrzec grubszym papierem (byle bez przesady)
wyrównac mniejszym
dokładnie odtłuscic
położyc czarny mat
(opcjonalnie połozyc klar-nawet tylko malutka warstwe-wtedy bedzie trwalsze Wasze dzielo)

a co do zdejmowania - wszystko ładnie pokazane w manualu... ale mimo to juz niejeden połamał zaczepy lub pokrzywił te listwy wiec moim zdaniem malowania jest na tyle malo, ze mozna to zrobic na aucie

Bartas
04-01-07, 19:03
Rzeczywiscie chyba tak trzeba zrobic. Nie zdejmowac. Z tego co piszesz, to mozna jeszcze wiecej szkod narobic!!! Dzieki. Pozdro!!! Niech nadejda cieplejsze dni, to sie za to zabiore...

[ Dodano: Czw 04 Sty, 2007 ]
Tymczasem kolejny klopocik, bo jakis dupek zabral mi w nocy tylnia wycieraczke... Musze poszperac, poszukac, kupic :roll: i zalozyc!!! Nie lubie zlodzei!!! :evil:

jajacek
04-01-07, 21:32
Jak ktoś już polakieruje, to niech wrzuci fotki z przed i po lakierowaniu.

Bartas
10-01-07, 15:41
Wrzuce fotki,nie ma problemu, ale musze czekac na pogode...nie mam za bardzo gdzie tego zrobic.