PDA

Zobacz pełną wersję : Zawieszenie do EK4 - propozycje, porady, opinie

Jarutis
16-12-10, 18:42
Jak w temacie siadł mi amortyzator z przodu lewy a z tylu(tez lewy) jest juz tez do wymiany i mam pytanko co mozna wsadzic w cenie zblizonej do Koni 1150 bo takie obecnie mam i jakbym chcial taki sam kit zalozyc nowy to cena 3500 tylko odrazu mowie ze nie jestem zainteresowany zestawami po -35 czy -40 gdzie po zalozeniu nie widac zeby auto siadlo nizej albo minimalnie widac, z gory dzieki za pomoc:)

TougeRicer
16-12-10, 19:28
przecież nie musisz kupować żadnego kitu.. masz springi, kup same amory koni sport i po problemie, wyjdzie ze 1.6k zł

karas
16-12-10, 19:42
a nie da sie zregenerowac amorków koni ?? . np bilsteina zegeneruja w zerpolu

Jarutis
17-12-10, 01:17
co do regeneracji to nawet nie pytalem bo nie wiem gdzie zaczac... w Krakowie(kokladniej w Morawicy) jest polecany gosc u ktorego duzo osob z forum zostawia auta swoje i pytalem go o reneracje wachaczy skunka to probowal cos sie dowiedziec sam kombinowal ale sie nie udalo...jakby ktos cos o regeneracji Koni wiedzial to bylbym wdzieczny za info jakies ale sproboje poszukac

Jarutis
17-12-10, 21:25
bede zmienial caly zawias wiec mam pytanie w tej cenie 3,5k jakis zawias z regulacja twardosci i jakosciowo jak 1150 Koni jaki mozecie polecic taki zeby dostep tez byl w miare do czesci bo do mojego zawiasu samych amorow kupic nie moge tylko cala kolumne a 2 kolumny to 70% ceny calego zestawu wiec sie to niezbyt oplaca... a jakis inn zestaw jak wsadze to wolalbym zeby byla mozliwosc wymiany np samego amortyzatora jakby kiedys tam cos sie z nim mialo stac

tomay
18-12-10, 13:05
a czytałeś opinie o zawieszeniach w tym dziale?

Jarutis
18-12-10, 17:02
nie ale jest takowa to juz bede szukal

a ma ktos na forum gwinta Koni 1150? moze cos sie wypowiedza osoby posiadajace lub znajace moze lepiej pokombinowac z innymi markami lub cos lepszego w podobnej lub niewiele wiekszej cenie mozna dostac? Ja mam 1150 ale na innych gwintach nie jezdzilem a musze wymienic jak najszybciej bo mam 2 amory do wymiany ale itak caly zawias chce wsadzic nowy, co zostanie ze starego to pojdzie na handel jakby ktos potrzebowal lub zostawie sobie na zapas jakby kiedys bylo potrzebne cos, auto dodaje ze czasem w sezonie bedzie napewno jezdzic np na 1/4 czy inne odcinki ale nie na zadne rajdy noi do jazdy po miescie choc nie zawsze bo na codzien jezdze innym:P a w tej cenie 3,5-4k chcialbym kupic gwinta dobrego w miare zeby sobie moc regulowac twardosc na taka jaka bedzie potrzebna

mtodaz
19-12-10, 11:35
w tej cenie 3,5-4k chcialbym kupic gwinta dobrego w miare zeby sobie moc regulowac twardosc na taka jaka bedzie potrzebna
Tein SS? nie znam, nie jeździłem, ale są w tej cenie i słyszałem dużo pozytywnych opinii :)