Zobacz pełną wersję : śmierdzi benzyna z nawiewu
Nie moge sie uporac z zapachem benzyny z nawiewu w czasie jazdy nic nie czuc tylko gdy stane na swiatlach odrazu zaczyna smierdziec paliwem . wiece co moze byc nie szczelne bo juz troch kombinowalem i nic nie pomagalo
skolopendra
16-12-10, 16:52
ja miałem swojego czasu zagniecioną uszczelkę na wtrysku, i podciekał paliwem
uszczelku zalozylem z innych wtryskow i to samo juz z 3-4 razy to rozkrecalem :|
maniak2007
16-12-10, 17:43
a koło filtra gdzieś? lub spójrz pod samochód, bo moze Ci przewody paliwowe skorodowały i się sączy.
z tym mam troche lipe samochod musze trzymac przed domem do garazu nie daje rady wjechac zrobilo mi sie to po zmianie ssaka po jakis 2-3 tyg
skolopendra
16-12-10, 18:00
to zmień garaż ;)
Sprawdż filtr węglowy paliwa może jest zapchany lub nie filtruje!. coś takiego http://allegro.pl/filtr-weglowy-honda-civic-vi-1-4-95-01-i1329511539.html
dzisiaj troche wachalem pod maska i wyszlo ze z prawego wtrysku smierdzi musze jeszcze raz rozkrecic i zamienic te oringi na wtryskach.
Natrzyj je olejem tak, zeby wchodzily luzno. Tez tak mialem.
Czy to może powodować większe spalanie? Bo rozumiem, że podcieka = wycieka?
skolopendra
17-12-10, 20:53
Czy to może powodować większe spalanie?
nie spali ,gdyż wycieknie :rolleyes:
No ale to naprawdę chyba bardzo niewielki wzrost jak paliwo szybciej odparowuje niż wycieka bo ciężko wyciek zlokalizować. No ale zawsze.