PDA

Zobacz pełną wersję : Folia ochronna na lakier

reaktor
13-12-10, 22:03
Odbieram auto od lakiernika i zastanawiam sie nad przykryciem go jakąś folią ochronną na okres zimy (przód). czytałem gdzieś ostatnio ze ktoś używał przezroczystej samoprzylepnej foli z papierniczego . CZy ktos tego próbował albo jakie inne folie możecie polecić

Zbyszek l
13-12-10, 23:28
Z folią z ,, papierniczego" bym uawżał, może zostawić klej na lakierze przy próbie oderwania. Raczej zastosował bym coś sprawdzonego - np. coś takiego:
http://www.sklepfolie.pl/
Mają folie przezroczystą. Na wiosne okleje nią drzwi poniżej listwy, jako ochronę przeciw kamienią.

reaktor
14-12-10, 00:21
no tak tylko koszt takiej foli to prawie tyle co malowanie elemntu.... wiec troche mija sie to z celem na wiekszej powieszchni

Nawet jak zostawi klej ale chyba nie bedzie problemu zeby to zmyć rozpuczalnikiem
Chociaż po paru miesiącach nie wiem czy nie wejdzie w kontakt na stałe z bezbarwnym?
Chcociaz koleś z auto światu pisał że raczejnie zostawia

djwafel
14-12-10, 00:24
no tak tylko koszt takiej foli to prawie tyle co malowanie elemntu.... wiec troche mija sie to z celem na wiekszej powieszchni

Nawet jak zostawi klej ale chyba nie bedzie problemu zeby to zmyć rozpuczalnikiem
Chociaż po paru miesiącach nie wiem czy nie wejdzie w kontakt na stałe z bezbarwnym?
Chcociaz koleś z auto światu pisał że raczejnie zostawia

Jak będziesz rozlewał rozpuszczalnik po powierzchni lakieru samochodu to go zniszczysz fakt usuniesz klej a i z tym połysk i blask lakieru.

Baracuzzz
14-12-10, 12:07
Są specjalne folie do oklejanie samochodów. W większości warsztatów używają foli ORACAL. Wydaję mi się że ona raczej nie powinna zostawiać żadnych śladów.