Zobacz pełną wersję : Folia ochronna na lakier
Odbieram auto od lakiernika i zastanawiam sie nad przykryciem go jakąś folią ochronną na okres zimy (przód). czytałem gdzieś ostatnio ze ktoś używał przezroczystej samoprzylepnej foli z papierniczego . CZy ktos tego próbował albo jakie inne folie możecie polecić
Z folią z ,, papierniczego" bym uawżał, może zostawić klej na lakierze przy próbie oderwania. Raczej zastosował bym coś sprawdzonego - np. coś takiego:
http://www.sklepfolie.pl/
Mają folie przezroczystą. Na wiosne okleje nią drzwi poniżej listwy, jako ochronę przeciw kamienią.
no tak tylko koszt takiej foli to prawie tyle co malowanie elemntu.... wiec troche mija sie to z celem na wiekszej powieszchni
Nawet jak zostawi klej ale chyba nie bedzie problemu zeby to zmyć rozpuczalnikiem
Chociaż po paru miesiącach nie wiem czy nie wejdzie w kontakt na stałe z bezbarwnym?
Chcociaz koleś z auto światu pisał że raczejnie zostawia
no tak tylko koszt takiej foli to prawie tyle co malowanie elemntu.... wiec troche mija sie to z celem na wiekszej powieszchni
Nawet jak zostawi klej ale chyba nie bedzie problemu zeby to zmyć rozpuczalnikiem
Chociaż po paru miesiącach nie wiem czy nie wejdzie w kontakt na stałe z bezbarwnym?
Chcociaz koleś z auto światu pisał że raczejnie zostawia
Jak będziesz rozlewał rozpuszczalnik po powierzchni lakieru samochodu to go zniszczysz fakt usuniesz klej a i z tym połysk i blask lakieru.
Są specjalne folie do oklejanie samochodów. W większości warsztatów używają foli ORACAL. Wydaję mi się że ona raczej nie powinna zostawiać żadnych śladów.