Zobacz pełną wersję : Angel Eyes, jakie żarówki żeby pasowały do białych ringów...
tak jak w tamcie, zakupilem angele ringi swieca ladnie na biało natomiast wsadzone tam Osram H1 daja żółte światło na lampach ;/ jakiej firmy i jaki model wsadzic zeby śwatło w ringach i mijania sie nie różniły? myślałem nad tungsram + 90% bo są w maire tanie ale nie wiem jak to świeci...
zdjecie do porownania
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/128c3bd6bcdfd0a7.html
btw jest jakeis oznaczenie tych diod bialych tzn ich barwy ? 5000 K czy jakos tak?
Ja miałem te +90% tyle że h4 i świeciły fajnie i w miarę biało. Najlepsza opcja to kup ksenon o białej barwie. Masz soczewkę także ja bym celował w ksenon.
właśnie ze xenonów nie chce bo pozniej bedzie przypał przy kontroli :) no ale te +90% chyba bardziej zoltawo niz biało prawda ?
Ciężko powiedzieć. Kumpel miał ksenon niby biały w tych lampach co masz i soczewka sama dawała zieloną poświatę. Ciężko będzie tak trafić ponieważ soczewka może zmieniać troszkę kolor. Policja nie powinna się czepiać ponieważ masz soczewkę a nie zwykłe lampy na których ksenon potrafi razić.
no ale do xenonow trzeba miec autopoziomowanie i spryskiwacze o ile mi wiadomo...
Trzeba mieć...jakby musowo trzeba było mieć to by 1/10 młodych osób nie jeździła na ksenonach :)
ktoś kto trochę siedział w lampach wie ,że soczewki w angelach są dramatyczne a ich tzw cut off jest tak archaiczny ,że przy zakręcie w prawo oślepia jadących na przeciw.
Soczewka nie może zmieniać barwy światła. może jedynie powodować przebarwienia na lini światło cienia a jest to w większości spowodowane zastosowanie soczewki fresnela ( standardowo w soczewkach pod ksenon montowanych seryjnie) natomiast w lampach przygotowanych pod halogen soczewki są gładki przez co przebarwienie powinno być mniejsze jak i ostrość linii światło cienia powinna być lepsza.
Wiele ludzi ma mylną opinię na temat barwy , gdyż żarnik aby świecił swą właściwą barwą potrzebuje około 100 godzin pracy.
Co do temat , w żarówkach halogenowych nie masz zbyt wielkiego wyboru albo zwykłe żółtawe albo te lekko białe :)
to te lekko biale jakie polecacie ? w miare rozsadnych pieniadzach
Embargo ja mam angele tyle że te a'la chromowane i przemalowałem je na czarne i u mnie światło jest ok. W czarnych angelach soczewki zmieniały kolor światła a u mnie tego nie ma :)
Wojtec12345678
14-12-10, 00:05
Embargo ja mam angele tyle że te a'la chromowane i przemalowałem je na czarne i u mnie światło jest ok. W czarnych angelach soczewki zmieniały kolor światła a u mnie tego nie ma :)
Jakoś nie chce mi się wieżyć,przecież w angelach jest wszystko to samo nie ma różnicy czy chromowane czy czarne, chodzi mi o lustro lamp mijania i soczewkę,na 100000% chinczycy nie bawią się we wkładanie innych soczewek w chromowe i czarne lamy,a sam kolor wnetrza lampy nie ma absolutnie żadnego znaczenia na barwę światła, bo niby jak? Niech mnie ktoś oświeci
P.S. chyba że źle zrozumiałem posta
Chodziło mi o to że w lampach które mają chromowane wnętrze soczewka jest inna niż w tych które są czarne. Sprawdziłem to. Ten sam ksenon a świecił inaczej.
montuj xenon ale te w zakresie od 4300K do max 5000k
spotkałem się z angelami w Astrze G z żarówkami 4800K i było w sam raz
Wojtec12345678
14-12-10, 16:16
Chodziło mi o to że w lampach które mają chromowane wnętrze soczewka jest inna niż w tych które są czarne. Sprawdziłem to. Ten sam ksenon a świecił inaczej.
Nie chce mi się wierzyc że chińczycy się w to bawią
co ze niby chromy sa lepsze techniczne od black ? bo niby wodz naczelny chin woli chromowane ?
Wojtec12345678
15-12-10, 00:02
co ze niby chromy sa lepsze techniczne od black ? bo niby wodz naczelny chin woli chromowane ?
Wg kolegi CroX w chromach barwa światła jest inna niż w black
Poprostu sprawdzałem ksenon ten co był u kumpla i barwa była inna u niego niż u mnie. Nie twierdze że coś jest lepsze a coś gorsze. Tak samo czy to sonar-a lampy czy czegoś innego. Poprostu piszę to co zauważyłem :)
Wojtec12345678
15-12-10, 00:51
Poprostu sprawdzałem ksenon ten co był u kumpla i barwa była inna u niego niż u mnie. Nie twierdze że coś jest lepsze a coś gorsze. Tak samo czy to sonar-a lampy czy czegoś innego. Poprostu piszę to co zauważyłem :)
Myśle że to złudzenie,może miał inaczej lampy ustawione albo coś,zauważyłem też że zależy pod jakim kątem się patrzy w soczewkę to też co chwilę jest inny kolor...
Mi chodzi o odbicie koloru na tej samej ścianie jak 2 auta stały obok 3 metry przed ścianą. Z resztą mniejsza z tym bo ten temat dotyczy czegoś innego :)
Mi chodzi o odbicie koloru na tej samej ścianie jak 2 auta stały obok 3 metry przed ścianą. Z resztą mniejsza z tym bo ten temat dotyczy czegoś innego :)
moze inaczej, jakie lampy masz ty a jakie kolega, bo jest roznica w kolorze miedzy Sonarem a TYC.
Ja posiadam lampy Sonara. A kumpel nie wiem ponieważ już ich nie posiada. Z wyglądu i wszystkiego co widziałem były takie same.
Kup sobie Philips Blue Vision i będzie OK.
Kazda soczewka powoduje rozszczepienie barwy światla. A ja polecam Philipsy, mialem juz Vision PLus, Xtreme power, a chwalą jeszcze te blue viosion...
Wojtec12345678
19-12-10, 14:09
Kazda soczewka powoduje rozszczepienie barwy światla.
Wydaje mi się że te które są przystosowane do żarówek xenonowych nie rozpraszają światła,tzn z homologacją na xenon
Nie wiem jak z barwą
kierunku nie, po to wlasnie sa, ale kazda soczewka rozszczepia barwę, chyba nawet jets to widoczne gołym okiem, fiolet przy końcu/początku padania wiązki.
Odswiezam temat . Dzisiaj zalozylem do swoich soczewek, lamp SONAR-a (czarnych) zarowki PHILIPS CRYSTAL VISION i musze powiedziec - PASUJA IDEALNIE . Jakby mialy byc robione do tych lamp. Daja fajne biale mocne swiatlo . Polecam te zarowy nie tylko do tych lamp.:cool: