Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Hood Spacers

palermo444
13-12-10, 09:31
Witam mam pytanko czy jak założy się hood spacery to czy podczas deszczu nie będzie woda się lala do komory silnika ?

Maximus1919
13-12-10, 13:06
Woda nie wiem, ale na pewno zimą ci śniegu nawali ;)

thompson17
13-12-10, 16:37
woda sie nie wleje- miałem to wiem:)
ale śniegu to Ci napieprzy do komory na bank:)

AltairV
13-12-10, 19:25
ani woda ani śnieg w moim przypadku nie idzie do komory, wiekszosc u mnei zatrzymuje sie na podszybiu :D w temacie mam chyba zdjecie jak jest podniesione mianowisce na 3 washersach :)

zakit
13-12-10, 23:06
u mnie woda nie leci, a snieg owszem, ale na tyle nieduzo ze sie tym nie przejmuje, ledwo kielichy opada, cienka warstewką ;)

palermo444
22-12-10, 09:48
puki zima jest to nie będę hood spacerow zakładał dopiero jak śniegi ustąpią ;)

Ctrl.
27-12-10, 14:33
Gdzie mogę kupić Hood Spacers ?

kuba_guzik110
27-12-10, 14:36
w grupowym

thompson17
27-12-10, 16:36
a po co kupować ? :D
toć wystarczy coś podłożyc i dłuższe śruby dać :D

rapid_crx
28-12-10, 19:00
Jak wygląda sprawa podczas mycia samochodu?
Jadę sobie np. umyć auto na myjni bezdotykowej i pojawia się niebezpieczeństwo zamoczenia filtra stożkowego, zalanie bezpieczników, aparatu zapłonowego, świec.
Czy istnieje takie ryzyko?
Prosiłbym o odpowiedź głównie właścicieli, którzy mają w tym temacie jakieś doświadczenie ;)

zakit
28-12-10, 23:06
jak walisz karcherem prosto w przestrzen pod maską to napewno...jesli normalnie myjesz pod odpowiednim kątem to nie ma opcji.

AltairV
31-12-10, 11:09
a ty myjesz z otwartą maską samochód? bo bez przesady to sie tak bardzo nie unosi, chyba ze dowalisz nie wiadomo ile podkladek i o jaki kąt uniesiesz :)

rostor
14-02-11, 16:09
jakie maja wymiary hood spacers??? bo kupiem cos zeby zastapic oryginay i nie wiem daczego ae od strony kierowcy maska dzinie lezy

thompson17
15-02-11, 10:11
kurde czy do tego trzeba kupować jakieś zamienniki? lub nawet oryginalne hood s.?
toć wystarczy jakaś tulejka lub inne "cokolwiek" znalezione w warsztacie :)

palermo444
18-02-11, 11:35
kurde czy do tego trzeba kupować jakieś zamienniki? lub nawet oryginalne hood s.?
toć wystarczy jakaś tulejka lub inne "cokolwiek" znalezione w warsztacie :)

dokladnie podkladka odpowiedniej grubosci

thompson17
18-02-11, 12:52
chyba że ktos lubi wydawac flote na pierdułke którą potem może wpisać w liste modów to co innego :D

...Bartuś...
20-02-11, 01:13
Mam już hood spacersy ponad 2lata i muszę powiedzieć że żadnych obajów jakie tutaj wypisaliście nie miałem do tej pory...No może poza śniegiem bo trochę się go dostaje na akumulator ale nigdzie wiecej.Dodatkowym plusem w zimę jest to że ciepłe powierze z komory ogrzewa szybę :D

Dzida
20-02-11, 01:44
Dodatkowym plusem w zimę jest to że ciepłe powierze z komory ogrzewa szybę :D

Fajnie. Masz ciepłą szybę, ale niedogrzany silnik.

...Bartuś...
20-02-11, 02:20
Fajnie. Masz ciepłą szybę, ale niedogrzany silnik.

A co ma Ciepłe powietrze uciekające z komory do silnika??Przeciez o to aby w silniku była odpowiednia temperatura dba Termostat i Chłodnica.

Przecież po to się to montuje aby zapewnić dodatkowy przepływ powietrza w komorze czyli jak by nie mówić obniżyć temperature np.kolektora dolotowego i dolotu.Tak samo jak się owija bandażem kolektor wydechowy aby ciepło nie szło w komorę.

majdan
20-02-11, 02:39
Tak samo jak się owija bandażem kolektor wydechowy aby ciepło nie szło w komorę.
Podczas jazdy komora jest dobrze chłodzona przez pęd powietrza. Owinięcie kolektora wydechowego ma na celu zwiększyć temperaturę spalin, te mając mniejszą gęstość są są szybciej usuwane, ale to inna bajka.

thompson17
21-02-11, 15:06
Szczerze?
niech ktoiś mi powie czy ten słynny bandaż WOGÓLE coś daje? :)
czy tylko w psychice przybywa pod nogą?
tak majdan napisał że spaliny szybciej są wydalane z komory, ale jak ma sie juz ten jebajowy kolektor to czy ten bandaż naprawde trzeba pakować ? :rolleyes:
w zwykłych silnikach moim zdaniem to ściema... jak np ktoś ma 1.5 czy nawet to 1.6 sohc i owija bandazem i wkręca sobie że cos to daje :rolleyes:
zresztą nie ten dział do takich dyskusji :D
sory za OT

mont
21-02-11, 21:43
Podczas jazdy komora jest dobrze chłodzona przez pęd powietrza. Owinięcie kolektora wydechowego ma na celu zwiększyć temperaturę spalin, te mając mniejszą gęstość są są szybciej usuwane, ale to inna bajka.
ale lepkosc gazów rosnie wraz z temperatura wiec nie wiem czy to takie korzystne