Zobacz pełną wersję : Żarówka w liczniku
Witam!
Wczoraj padło mi podświetlenie lewej części zegarów (to od strony obrotomierza) czy ktoś wie jaka tam dokładnie siedzi żarówka, bo nic nie mogę na ten temat znaleźć. Z książki sam naprawiam dowiedziałem się jedynie, że jest to 1,4W ale typu tam nie ma.
Pierwszy podklejony temat w tym dziale. Tam masz spis wszystkich żarówek.
W5W szklana taka jak do oświetlenia tablicy rejestracyjnej
Żarówkę już wymieniłem, ale mam pytanie czy we wszystkich 5D była lampka rezerwy? Bo mam na zegarach kontrolkę rezerwy ale w jej miejscu nie ma w ogóle włożonej żarówki i ciekawi mnie czy jakbym kupił tą małą oprawkę (idzie to gdzieś kupić?) i wkręcił żarówkę to by to działało.
T6 1.2W 12V (może być wyższa moc...)
U mnie natomiast wymiana zarowki od rezerwy nic nie dala bo rezerwa sie i tak nie zapala..
Pewnie to wina uszkodzonego termistora ;/ przy jakim poziomie powinna sie normalnie zaswiecac, gdy wskazowka jest na poczatku czerwonego pola?
djhubertusss
05-09-14, 19:18
tuż pod grubą kreską wskazującą 0
Dobry odkop, myślę że po 4 latach lukaaas87 zdążył tą żarówkę wymienić...
T6 1.2W 12V (może być wyższa moc...)
Dobry odkop, myślę że po 4 latach lukaaas87 zdążył tą żarówkę wymienić...
Odkop jak odkop, ale jeszcze żeby Maroo1981 chociąż mądrze dobrze pisał........a tu bzdury.......z avatru wnioskuję że 5D nie posiada więc chyba pomylił podfora.
W przeciwieństwie do pozostałych kontrolek, żarówka rezerwy w Civic 5D 95-01 to W5W czyli T10.