PDA

Zobacz pełną wersję : Gasnie mi na wolnych obrotach

VitoCivic
10-12-10, 14:25
Witam. Mam problem z Hondawką a mianowicie gaśnie mi przy wolnych obrotach. Wymieniłem świece, przewody i nadal to samo. Odpala bez zarzutów przy czym na zimnym silniku nie gaśnie do momentu ja się rozgrzeje tez nie gaśnie. Silnik odmawia posłuszeństwa w momencie gdy jadę i np. przyhamowuje lub gdy stoję na światłach to głupieją obroty i gaśnie. 1.3 poj. benzyna, gaźnik. Proszę o pomoc. Dzięki. pozdrawiam

mixturant
10-12-10, 14:27
Kolego pomożemy, ale najpierw umieść post w odpowiednim temacie i poczytaj regulamin...

sivy
11-12-10, 11:16
najprostszy sposób ale nie wiem czy własciwy(ja tak robiłem jak miałem d13b2) z tyłu gaźnika od strony grodzi jest pokrętło chybba czarna tutaj naciągasz linke od fgazu obroty sie odpowiednio zwiększają lub opadają, powinno pomóc

Muzyk-Grzes
11-12-10, 12:05
Az czasem mi sie pisać nie chce tyle jest juz tematów o regulacji obrotów w D13B2 .... wystarczy poszukać.... jak sivy napisał regulacja obrotów biegu jałowego w D13B2 (twój silnik) jest z tyłu za gaźnikiem ,taka plastikowa śrubka.

yautja
11-12-10, 20:28
Jeśli falują na jałowym, to obstawiam złe sterowanie przez komputer EVAC'iem. Odepnij akumulator na ok. minutę. W innym przypadku śrubka może podnieść obroty (lecz nie ustabilizować).

Muzyk-Grzes
11-12-10, 22:32
Tylko że kolega napisał "obroty głupieją" a nie falują, wygląda na to ze sa za niskie na jałowym, bo utrzymują się tylko przy ssaniu.

yautja
13-12-10, 19:39
"Głupieją" można różnie rozczytywać... Jeśli obroty są za niskie, to może być np. źle dokręcona puszka filtra. Najlepiej sprawdzić profilaktycznie wszystkie wężyki podciśnień i szczelność dolotu.

mayday-82
13-12-10, 22:10
miałem to samo wystarczy regulacja obrotów z tyłu gaznika tak jak napisał to Sivy

Muzyk-Grzes
14-12-10, 13:27
"Głupieją" można różnie rozczytywać...

W sumie to racja ,kto wie co miał na myśli....

sivy
14-12-10, 16:05
na pewno pomoże podkrecenie obrotów śrubką. panowie to gaźnik ma prawo sie coś przestawić :)

Skoti
14-12-10, 18:14
albo podkręcić obroty na jałowym jeśli to nie pomoze wyregulować dopływ paliwa do gaźnika. jak?
na forum było wiele razy