Zobacz pełną wersję : przeguby... jakie zamienniki ?
Jak w temacie chopy potrzebuje waszej rady, jakie zamienniki zastosowac jako przeguby do mojej 5D ... zakupilem autko jakies 3 miechy temu, przy kupnie bylo wiadomo ze przeguby do wymiany... przyszla zima i czas cos na to poradzic, takze jakiej firmy polecacie przeguby... oczywiscie za rozsadna cene :)
polecam urwa niestety do najtańszych nie należy ale jakościowo są bardzo dobre.
moze jakies linki bezposrednie itp ?
na alledrogo nie ma ja zamawiałem stąd http://moto.autocentrum.pl/sklep.php/pl,,,,,produkty,1,honda,1995,525,przeguby-homokinetyczne-zewnetrzne,6,sprzegla-uklad-napedowy,38,przeguby-homokinetyczne-zewnetrzne,czesci-samochodowe.html
tylko że płaciłem jakieś 170zł za sztukę.ogólnie polecam tą stronę bo łatwo odnaleść części do swej hani..
NTN - dobra, japońska jakość, tanie nie są. Ja płaciłem 280zł sztuka.
mike to nie na moja kieszen ;p student w tych czasach biedny :)
Kupiłem HDK za ok. 200 zł i na razie zrobiłem 1500 km i cisza - nic nie "terkocze"...
to ja się wypowiem:) kupiłem przeguby 2 szt. za 89 zł/sztuka, "japan line". musiałem wymienic, brak funduszy sprawił, że nie mogłem kupić czegoś lepszego.
Nie katuje przegubów na skreconych kołach. jezdze raczej "normalnie":) przejechałem na nich ok 2 tyś i też cisza :) ogolnie jestem zadowolony
1500 km i cisza
2 tyś i też cisza
fakt przebiegi masakryczne, az dziw ze jeszcze półosie nie odpadły
niby dlaczego ? jak mialem 5 gena i zawieszenie sportowe ... to przelatalem 12 tys bez wymiany przegubów ... do dzisiaj koleszka jezdzi moja stara hania i jest zadowolony. Jest jedno ALE ... nie wiem co to za przeguby byly. :)
jonny a jaka firma tych przegubów ? intercars , interparts , itp ?
http://www.incars.com.pl/ na stronie niby jest informacja, że maja czesci do daewoo i kia, do Hondy tez maja i uwazam ze naprawde w dobrych cenach.
aha no to zobacze co tam maja :) dzieki
wiem, że te przeguby odbiegają jakością wykonania od droższych. natomiast mechanik mnie zapewniał (specjalizuje się tylko w hondach), że nie jeden już taki zakładał i jeżeli nie będe go "katował" to spokojnie pojeżdze.