PDA

Zobacz pełną wersję : Lampy tylne - clear red/white

esco
27-12-06, 12:22
Czy ktoś z szanownych forumowiczów, dokonywał juz samodzielnej zmieny lamp tylnych ?

Mam zamiar zabrać się za tą operacje, lecz wcześniej chciałem zaczerpnąć odrobine wiedzy.

W komplecie są wiązki, czy wystapi konieczność przerabiania ich ?

Czy sugerowane jest dodatkowe uszczelnianie silikonem by zapobiec ewentualnemu parowaniu ? czy może dołączone do zestawu uszczelki sprawdzają się wystarczająco dobre ?

Czy powinienem przygotować się na jakies dodatkowe niespodzianki ?
Chodzi mi o praktyczne wzkazówki, osób które przerabiały temat.

Z góry serdecznie dziekuje ! :)

http://img105.imageshack.us/img105/740/pic04926oh8.jpg
http://img412.imageshack.us/img412/871/pic04930fv3.jpg

BRNK
27-12-06, 12:35
Jeżeli esco nie wziałes ich z Tesco :) to nie powinno byc problemów, na zdjeciach widac ze oprawki sa, kostki też. jedynie w zaleznosci od ich pochodzenia moga byc problemy z tym czy otwory montazowe sie zgadzają. znam pare przypadkow gdy trzeba bylo w autku wywiercic pare nowych dziurek.
ogólnie jestem dobrej mysli. dasz rade :)

RDK
27-12-06, 12:38
Czy ktoś z szanownych forumowiczów, dokonywał juz samodzielnej zmieny lamp tylnych ?
lampy kazde jak inne nie powinno byc problemów z montażem

W komplecie są wiązki, czy wystapi konieczność przerabiania ich ?
czemu przerabiania, miałem kiedyś lexy i zadnych wiązek nie masz, bo skad? masz swoije i wpinasz je w nowe lampy (wkrecasz polobrotem - jak chuck :D )

Czy sugerowane jest dodatkowe uszczelnianie silikonem by zapobiec ewentualnemu parowaniu ? czy może dołączone do zestawu uszczelki sprawdzają się wystarczająco dobre ?
mozna zrobic silikonem, ja miałem lampy i ich nie uszczelniałem i było ok, ale zawswze mozna poprawic, wtedy bedziesz mial pewność

Czy powinienem przygotować się na jakies dodatkowe niespodzianki ?
lampy mogą byc zle spasowane, choc rzadko to sie zdarza zeby nie wchodziły... niewiem co moze Cie przykrego spotkac... moze być ziomno i snieg spac podczas wymiany pod chmurką ;)

esco
27-12-06, 14:53
Dziękówaaa, czyli jutro (o ile pogoda dopisze) biore sie za wymiane :)

PS .. Nie ma ktoś udostepnić garażu za opłatą w okolicach poznania ? ;)

tomay
27-12-06, 14:57
PS .. Nie ma ktoś udostepnić garażu za opłatą w okolicach poznania ?
ja mam :D bez opłat ;)

esco
27-12-06, 15:20
Ooooo :o

No to info na PW

Ekard
22-04-07, 12:28
Mam pytanko co do takich clear redów ściąganych z hameryki.

Czy ktoś wie czy lampy zewnętrzne mają otwory na 3 żarówki i świecą całą dolną powierzchnią czy na dwie jak w wersji europejskich?

Bo mam wersje Kanadyjską i jedną tylnią lampe przydało by się wymienić bo była pęknięta i do środka wlewała się woda przez to bardzo słabo teraz świeci.
A że moge mieć problem ze znalezieniem lamp z wersji USA/Canada, więc może od razu clear redy?

tieesto
22-04-07, 17:18
dziury sa na 3, ale ja wsadziłem tylko dwie i świeci tak samo

Ekard
22-04-07, 21:26
No to lux.
U mnie wiązka jest seryjnie na 3 żarówki w kloszu zewnętrznym.