PDA

Zobacz pełną wersję : Brak jednego swiatła z przodu

andre13
06-12-10, 13:13
Witam
Mam problem z przednim swiatłem w Hondzie VIgen. Nie działa mi lewe swiatło pozycyjne i mijania, ale drogowe juz normalnie swieci. Wiec wioskuje ze to nie wina zarówki. Ma ktos pomysł co moglo sie stac?

albin3
06-12-10, 16:32
Żarówka reflektora ma dwa włókna.Mijania i drogowe.Pozycyjne to osobna żarówka.Teraz pomyśl co się stało.

skolopendra
06-12-10, 16:50
Wiec wioskuje ze to nie wina zarówki.
aby na pewno?

Skowron48
06-12-10, 17:13
miałem podobny problem. Myślałem, że to coś z połączeniami z żarówkami, ale wymieniłem na zestaw Philips(H4+5W) i wszystko dobrze. Także,wymień żarówy.

Skoti
07-12-10, 13:41
najpierw wymień zarówki, albo wyciągnij i sprawdz. postojowe się przepalają i robią czarne zazwyczaj a w H4 będziesz widział czy druciki nie są odczepione.

frytas
07-12-10, 14:07
polecam tez sprawdzic bezpiecznik ostatnio mialem tak w V genie drogowe normalnie mijania nie bylo i wlasnie przyczyna okazal sie bezpiecznik

dziku89
07-12-10, 20:59
Przełóż żarówki z lewej na prawą. Od razu bedziesz wiedział, czy to wina żarówki, czy instalacji

xandu
08-12-10, 10:21
albo se wez miernik i zmierz. dzizus wystarczy 5 sekund pomyslec i 3 rozwiazania problemu przychodza do glowy. jak mozna o nieswiecaca zarowke temat zakladac...

djwafel
08-12-10, 12:02
Właśnie jak xandu nie rozumiem jak można o to pytać więcej czasu ci zajęło. Pójście do domu napisanie tego wysłanie i czekanie na odpowiedź. W Kilka sekund na miejscu to byś zrobił. Pomyśl wracasz sobie trasą w nocy jednocześnie padają ci dwie mijania z przodu powiedzmy zabezpieczyłeś się na wypadek takiej awarii.
Co byś zrobił zjechał na pobocze włączył w telefonie bądź laptopie internet i na forum civic klub byś spytał co masz zrobić bo nie palą ci się światła mijania?
Za jakiś czas zaczną być zakładane tematy jak wlać płyn do zbiornika spryskiwaczy i gdzie on jest.

Sorry za OT.