Zobacz pełną wersję : Czerwony Civic 4gen z MINI +
kierownikiem jest Marcin Płudowski
może ktos zna to auto w miare dobrze?
ciekawi mnie na jakim silniku jest to złożone (symbol silnika D14, D15- jakie?)
oczywiście jakie turbo tam siedzi
jakie bebechy
co w skrzyni robione
Generalnie CO SIĘ DA
a ja wiem, że jeździ na gaz :D
ok, jak D15B2 to pewnie przełożony wtrysk ma do turbo...
skąd wogóle ten gość jest?
z wawy chyba - popatrz na rejestracje :wink:
widze ża auto widmo, nikt nic nie wie...
jaka firma je składała?
typ jest chyba z siedlec. podobno robil sam, ale pewnosci nie mam. wiem na pewno, ze nawet na przejazd na zawodach jedzie na lpg
:) Koles widmo, samochod widmo a jak sie okaze czyta nasze forum od paru ladnych miesiecy i czerpie wiedze z naszych wypowiedzi. :)
PS. Zdenerwuje sie i odezwie na forum ??? :)
Pozdrawiam SAJENS
na streetshadows nie odpisal, a cos o nim bylo po modlinie...
Gej LPG :lol:
Motyla noga, to on ET 13,5 stuka na LPG?
Może jeszcze bez kutych gratów?
Chyba ze sam w piwnicy na kowadle wykul :)
SAJENS
na lpg! pamietam ze kiedys w poznaniu na MPSSS pogubil srubki od bloku na torze ;)
a kutych gratow niema na 100%
przed chwila na TVN TURBO byly relacje z bemowa i byl ten kolo mowil ze okolo 250 koni jest ale sciga sie na gazie ...
250km to on nie bedzie mial :)
mysle ze okolice 200km
Bo gaz ma wiecej oktan ok.107-109.A koles jest gdzies z okolic Min.Maz. bo kiedys widziałem jak cholowali hanie z starej miłosnej w strone minska maz.A koni to ma ok.300 bodajze bo mam go gdzies na wideo z modlina.
Mowil ze sam niewie dokladnie ale kolo 250 ;)
Badyl jak film ? montujesz cos ?
ten silnik nie wytrzyma wiecej jak 200/210km
pozatym ktos byl w VTG jak przyjechal na hamownie i wyszlo mu 180km... to bylo dawno wiec obstawiam ze teraz moze miec troche wiecej.
Przejze kasete i sprawdze,to napisze.Jeszcze nie bo u chrzestnego remont ale juz niedługo.Jak zaczne to w 1 dzien skoncze.;) ale bedzie.hihihihi,mam plana.
to dlaczego gania boba?? za szybki jest jak na <200KM
dlatego mowie ze ma kolo 250 kucy ...
Wlasnie znow leci na Turbo i kolo sie nazywa Marcin Pludowski ...
kierownikiem jest Marcin Płudowski
ok, dzięki za info :wink:
moze mu ktoś zaglądał pod maske, albo widział zdjęcia
umieram z ciekawości czy robił to na seryjnym kolektorze dolotowym D15B2
on jest lzejszy od boba nawet o 200kg do tego moze dmuchac w nieodprezony silnik wiecej bo jest na gazie... Jak zalozy odpowiednio duza turbine ktora nie bedzie sie wkrecala na niskich obrotach to silniik troche wytrzyma.
po eliminacjach w poznaniu adanus go holowal bo auto żygneło żelaznym deszczem... teraz ma kolejny silnik
w maslowie tez mial maly wybuch... nie jest za rozowo
ale jak gadałem z kolesiem on sie nie przejmuje ;) pewnie ma pare silników!!!
ja mysle ze on to auto ma specjalnie do tego celu :) I bardzo dobrze mu idzie :)
a lpg uzywa nie dlatego ze niema kasy na wache tylko dzieki temu ominą poważny problem z sterowaniem silnikiem! Teraz poprostu odkręca gaz i ognia :D
Ciekaw jestem jak ma to dokładnie zrobione. Moze sie ktos orientuje? Jak jest podawany gaz, czy jest podawany przed turbiną?
Chyba raczej napewno przed, bo wygląda to na wersje "lo cost", mikser (czy jak to się nazywa, to co podaje gaz) jest przed turbo, bo tam jest podciśnienie.
niezly drut...
szybki drut ;)
autko już holowołem 2 razy.
Marcin spoko gość i wielki respect przed nim bo wszysko składa sam.
gaz podawany przed urbinką , niestety nie pamiętam co to za turbo :oops: , silników ma pełno!!!! i raczej nie przeraża go wybuch, jak mówi " 700zł i nowy silniczek" konióf jest max do 220. nie hamowane kutych gratów brak!!!!
--==|Lodzik|==--
20-10-04, 12:16
zrobil na gaz zeby zaoszczedzic kase na silniki :d