PDA

Zobacz pełną wersję : demontarz obudowy drzwi

RadekLwo
05-12-10, 12:43
siema. szukalem szukalem i nie odnalazlem. pewnie gdzies jest ale po slowach kluczowych nie znalazlem, wiec z gory przepraszam za powtarzajacy sie temat. chce zdemontowac boczek drzwi przednich od strony kierowcy poniewaz nie dziala mi w nich glosnik. moja buda ej6 z el.szybami. a wiec tak zdjalem oslone z uchwytu(tam gdzie znajduje sie sterowanie szybami). sa srubki - odkrecilem, dalej, odkrecilem zza klamki i tu dalej nie wiem jak zdjac zeby nie uszkodzic nic wewnatrz.

glownie mi chodzi o podpowiedzi gdzie zlapac, gdzie odchylic i gdzie ew pociagnac zeby nie zepsuc.

pozdro

skolopendra
05-12-10, 12:47
szukalem szukalem i nie odnalazlem.

więc pora zaglądnąć do manuala :rolleyes:

Saiti
05-12-10, 13:11
żeby dostać się do głośnika to nie musisz ściągać boczka. Kratka głośnika jest na chyba trzech wciskach. Wyciągasz ją i masz głośnik na 3 śrubach. Ewentualnie z boczkiem jest podobne. Jak już wyciśniesz panelik od szyb to upewnij się czy tam nie ma jeszcze śruby jednej. Jak nie ma to wyciągaj siłą (z umiarem) z zatrzasków. Uważaj, bo to plastik, a jest zimno.

RadekLwo
05-12-10, 13:30
wlasciwie to glosnik jest sprawny tylko cos jest nie tak z przwodami wewnatrz. jak otworze drzwi i zaczne ruszac ta guma w ktorej biegna przewody pomiedzy drzwiami a szoferka zaczyna grac...lipa straszna bo te seryjne glosniczki dobrze graja. dodam ze guma nie jest przerwana, przetarta ani tym podobne

Saiti
05-12-10, 13:35
Jaka guma? Izolacja przewodów? Może one same są w sobie połamane (chociaż wątpię). Może lut naderwany. Może. Może razy X. Nie wiemy co Ci dolega. Zapewne uszkodzenie jakiejś ścieżki, tyle co Ci potrafię pomóc. ALe kombinuj ;)

tommmmm
05-12-10, 13:49
Poza śrubką przy klamce i przyciskami od szyb są 2 lub 3 śrubki (nie pamiętam) obok głośnika.Jak odkręcisz je wszystkie to złap boczek od dołu i ściągaj go do siebie

RadekLwo
05-12-10, 15:27
dzieki tommmmm :) wlasnie o to mi chodzilo :) pozdro