Zobacz pełną wersję : Koputer P28
mam takie pytanie.. mianowicie komputer do d16z6 p28 maja oznaczenia np 37820-P28-G02 i teraz tak G02 to wychodzi czytajac po zagranicznych forach ze :
First Letter:
A- American
G- German
J- Japanese
L- ????? (I know it's out there, but I don't know from where)
Second Number:
0- Manual
5- Automatic
Third Number:
0, 1, 2, 3.
This is the firmware revision number.
jest to na niemcy w manualu.. i teraz rozchodzi sie o jedno czy to ma jakis wplyw na moc czy nie wiem inne mapy jakies w zaleznosci od kraju?
skolopendra
05-12-10, 10:14
czy to ma jakis wplyw na moc
nie ma
Arturvf500
06-12-10, 08:07
nie ma
bzdura; A maja inne mapy zaplonu na niskiej krzywce
a mozna wiedzieć z jakiego forum masz to info o tej identyfikcji? tez chciał bym sie coś dowiedzieć na temat swojego ecu
http://img683.imageshack.us/img683/3206/ecut.th.jpg (http://img683.imageshack.us/i/ecut.jpg/)
bzdura; A maja inne mapy zaplonu na niskiej krzywce
A ko Ci takich głupot naopowiadał .To wg Ciebie d16z6 na niemcy ma np 135kM ?
:confused:
nie na niemcy tylko w zaleznosci od wersji firmware sa pewne roznice w mapach co nie oznacza od razu ze jedno z6 ma 135KM a drugie 115KM
nie na niemcy tylko w zaleznosci od wersji firmware sa pewne roznice w mapach co nie oznacza od razu ze jedno z6 ma 135KM a drugie 115KM
Tak ,wiadomo że co frimware to pewne modyfikacje sa mapy .Co niezmienia zapytania temacie ,ze wpływu na "moc" nie mają one żadnego .
Jeszcze trochę z spanikowany kolego zacznie podmieniać sobie komputery w poszukiwaniu lepszych map :).
Arturvf500
06-12-10, 10:17
Tak ,wiadomo że co frimware to pewne modyfikacje sa mapy .Co niezmienia zapytania temacie ,ze wpływu na "moc" nie mają one żadnego .
Jeszcze trochę z spanikowany kolego zacznie podmieniać sobie komputery w poszukiwaniu lepszych map :).
i co Cie w tym smieszy? nie bylo pytania o moc max; A maja gorszy dol i to zauwazalnie
nie ma
o jedno czy to ma jakis wplyw na moc
nie bylo pytania o moc max;
Widze że nie tylko problem z oczami masz ,ale do tego z g...ą .
Odpowiedz na pytanie
zadane przez załżyciela tematu brzmi,:
Nie mają wpływu na moc.
Arturvf500
06-12-10, 11:08
Widze że nie tylko problem z oczami masz ,ale do tego z g...ą .
Odpowiedz na pytanie
zadane przez załżyciela tematu brzmi,:
Nie mają wpływu na moc.
pod gorke masz do wiedzy; podam Ci na przykladzie moze zrozumiesz; zalozmy ze G ma przy 3500RPM 70KM; przy tych samych obrotach A bedzie mial 60KM; dalej nie widzisz wplywu na moc?
to wtedy masz baaardzo wielkie braki ,bo to sa podstawy !! pozdro.
to jak juz padla taka odpowiedz ze maja inne mapy do nizszych obrotow to wie ktos moze jakie mapy sa wlasnie na niemcy bo ja mam kompa G02 czyli na germany. :) ciekawe jak to z tym jest.. albo wie ktos z kad wzaisc takie info?
Arturvf500
08-12-10, 16:21
to jak juz padla taka odpowiedz ze maja inne mapy do nizszych obrotow to wie ktos moze jakie mapy sa wlasnie na niemcy bo ja mam kompa G02 czyli na germany. :) ciekawe jak to z tym jest.. albo wie ktos z kad wzaisc takie info?
G maja te 'lepszejsze';)
najlepsze z seryjnych z6
Edit: Artur szybszy :)
AFAIK są różnice między P28 montowanym w D16Z6, a tym montowanym w D16Z9.
"G01 has the 254 base program, G02 has the 317 base program... Probably minor code changes between the two... Dunno bout the difference between the blocks..."
to fajnie panowie . ;) dzieki za odpowiedzi :) sane jak mozesz to przetlumacz to fachowo bo az tak nie znam angielskiego .:) pozdro