PDA

Zobacz pełną wersję : Porady do swapu

soldier8819
04-12-10, 20:23
Witam potrzebuje waszej pomocy otóż miałem ostatnio wypadek i moja eg6 została skasowana silnik cały zawieszenie cale niestety karoseria ucierpiała na tyle ze nie opłaca mi się tego już robić i chciałbym reanimować na wiosnę moja hanie i teraz co radzicie?robić swap?dużo jest z tym problemów?jaka bodę w takim razie najlepiej kupić?proszę o jakieś porady bo jestem załamany tym co się stało a nie zrezygnuje z Hanki po pokochałem to autko.z góry wielkie dzięki pewnie taki temat już był poruszany niestety nie mogę go znaleźć

tommmmm
05-12-10, 14:03
Rozumiem że masz B serie?Jeśli silnik jest w dobrej kondycji to opłacało by się go przeswapować do innej budy.Wydaję mi się że najlepszą budą byłby V gen z racji tego że jest na OBDI i będzie najmniej roboty z elektryką.Musiałbyś poza tym kupić cifa z silnikiem który jest na wtrysku żeby znowu zaoszczędzić roboty.Równie dobrze mógłbyś sprzedać swap, dołożyć trochę kasy i kupić coś młodszego z b serią(np.VI gena lub del sola).Zorientuj się w kosztach i przekalkuluj co będzie Ci się opłacać a co nie

lopi83
05-12-10, 15:10
ze swapem nie ma duzo problemow, ja ostatnio przerabialem B18C4 do EJ6 96r, na spokojnie w 3 dni sie wyrobisz sam, czasem przyda sie druga osoba do pomocy zeby cos przytrzymac

soldier8819
05-12-10, 18:03
Szczerze powiem ze interesuje mnie tylko buda V gen EG...ze swapem sobie poradzę odnośnie kwestii mechanicznej gorzej z elektryka bo nie chce się brać za coś o czym nie mam zielonego pojęcia...planuje na to poświecić gdzieś kolo 8 lub 9kafli...a wiecie może w której budzie szla czarna tapicerka oprócz vti?jeszcze silniczek chce rozebrać i kapitalkę mu zrobić tak przy okazji

tak tak i zapomniałem dodać to jest b seria b16a2 wszystko seria nie modzone narazie nic

Budziniak
05-12-10, 21:45
Jeżeli chcesz koniecznie eg to kupujesz eg i stopniowo wszytko przekładasz. Wiązki, ukł. napędowy, tapicerkę.
Przy zakupie eg3 bedziesz musiał przekładać też bak z pompę a jak kupisz np. eg4 to ten aspekt już odejdzie :)

psycholoog
05-12-10, 23:26
jesli chcesz eg to kupuj jakiegos ze zdrowa buda swapa sobie sam zrobisz tak jak mówisz. A jesli sie boisz elektryki to w ostatecznosci przeżucisz swoja cala wiazke i po problemie:)

A nie lepiej ej2 albo ej1 kupic?:) tu juz nie bedzie problemu z elektyka a i czarne wnetrze też jest :D

soldier8819
06-12-10, 19:12
fakt ej jest trochę lepiej wyposażone ale ja jednak przekonałem się do hatchbacka