PDA

Zobacz pełną wersję : Cieżka zmiana biegów

Meentor
04-12-10, 16:48
Pisze w technicznym gdyż to juz raczej techniczna sprawa : ) co odpowiada za przechodzenie z jednego biegu na drugi ? wybierak ? po ostatnich mrozach zaczela mi ciezko chodzic skrzynia ( takie zamarzniete masło ) myslalem ze to kwestia temperatury ale teraz mimo 0 stopni nadal jest tak samo. Nic nie trzeszczy nie zgrzyta nic a nic :) wszystko git tyle ze podczas jak np. (czasami sie tak zdarza ) do konca 3 nie wbije to mi zeskakuje, wszystko dziala dobrze podczas zmiany biegów gdy robie szybki luz na skrzyni i zmieniam na inny bieg, a problem sie pojawia poprstu z jednego na drugi :) niewiem czy dobrze wytlumaczylem :)) oleju nie wymienialem ale tez po jezdzie jak juz silnik sie rozgrzewa niepoprawia sie a chyba powinno, macie jakis pomysl ?:)

djwafel
05-12-10, 01:12
Kolega miał podobny problem w prelude to wymienił linki wybieraka.

Meentor
05-12-10, 15:51
:E temat juz ogarniety :) co sie okazalo ta kuleczka zaznaczona na obrazku zaczela cos mielic i podczas zmiany biegów rozpoławiała sie ( to plastik ) bo byly jakies pyłki i ją blokowaly ;E no i przez to mialem problem ze skrzynia biegów, pare razy poruszalem dmuchajac tam i wycierajac , jeszcze fajniej chodzi jak wyciagnie sie taki bolec od luzu :E wtedy bez problemu mozna to oczyscic, ogólnie jestem zdziwiony ze takie cos az tak mnie denerwowalo :P
http://img839.imageshack.us/img839/8110/05122010205copy.jpg