Zobacz pełną wersję : Tarcze hamulcowe + klocki
Nadszedł ten czas, na obecnych tarczach mam wyjeżdżone z 5 lat, a i klocki się kończą, przyszedł czas wymienić komplet. Auto jak i tarcze nie jest upalane, hamulec służy do zatrzymania się na światłach, a nie hamowania ( większości przypadków), więc każdy egzemplarz będący na rynku spełni oczekiwania kierowcy, ale wiadomo - bezpieczeństwo. Obecne z tarczpolu też przeżyły chwile pałowania płonąc, ale nie takie ich przeznaczenie.
Co polecicie dla sędziwego kierowcy, który tylko kilka razy w roku bawi się w schumachera na poważnie?
Komplecik tarcze + klocki, w przystępnej cenie :)
Wesołych :)
tarcza albo oryginał albo Brembo gładka
U mnie gładkie brembo wraz z oryginałami Honda-Jurid dają radę.
Klocki Ferodo Premium do gładkiego brembo i zagra?
:) Zgadzam sie .Komlplet tarcze Brembo + Klocki Ferodo beda dla Ciebie odpowiednie.
Z tego co pamietam to w grudniu w InterCarsie taki komplecik kosztowal 305 zł
:wink: Ja mam wlasnie z przodu Brembo ale klocki Ate. Zestawik rownie dobry chodz wystepuje tu przy slabiutkim hamowaniu efekt piszczenia :sad:
Polecam klocki Ferodo Premier i jakąś głądką tarczę - np. EBC.
e...
Ferodo Premier/Premium?
Literówka, czy 2 osobne modele?
Gładka tarcza EBC, czy Brembo? Słyszałem, ze brembo szybko się krzywią i są problemy z reklamacją. Może coś elo innego? W tym tygodniu zakupię, czekam na wiedze :)
Ktoś wie jaką minimalną grubość powinna mieć tarcza w 4 genie adin point czetyrje?
Klocki od Ferodo nazywają się Premier, a nie Premium.
Klocki od Ferodo nazywają się Premier, a nie Premium.
Wyciąg z katalogu Intercars:
Klocek hamulcowy kpl.
FERODO
FDB300
Klocek hamulcowy kpl.
Informacje Inter Cars o towarze
indeks: FDB300
Cena brutto: 86,44 zł
nazwa: Klocek hamulcowy kpl.
opis : FERODO premium klocki ham. P HONDA CIVIC 1.3,1.4
87-89
producent: FERODO
NA MAGAZYNIE: 2
Ograniczenia
Strona zabudowy: oś przednia
System hamulcowy: Akebono
Długość [mm]: 116
Wysokość [mm]: 50
Grubość [mm]: 15
Ciężar [kg]: 1,01
hę? :)
Google dla "Ferodo Premium" wywala ok. 25,500 wyników, dla "Ferodo Premier" ok. 659.
:)
Ja po wpisaniu w Google "ferodo premier" dostaję 41600 wyników.
http://www.autospace.by/FERODO/ferodo_premier_2.jpg
Zresztą co to za różnica? Bardzo się nudzisz w domu? :wink:
Ja po wpisaniu w Google "ferodo premier" dostaję 41600 wyników.
http://www.autospace.by/FERODO/ferodo_premier_2.jpg
Zresztą co to za różnica? Bardzo się nudzisz w domu? :wink:
Wpisz w cudzysłowiu 8)
Nie nudze się, tak tylko... :570:
Ja też polecam Ferodo Premier mam je u siebie i jestem z nich bardzo zadowolony. Jakoś za umiarkowaną cene. No i duży plus to jest to, że ani razu mi nie zapiszczały z seryjną tarczą.
Co do tarcz to się nie wypowiadam, bo jestem na etapie zbierania informacji, odnośnie Brembo Max i EBC Turbo Groove i na jedną z powyższych się pewnie zdecyduję.