Zobacz pełną wersję : Tłumik opinie
Witam
Jestem nowy wiec nie wiem czy w dobrym miejscu założyłem temat
Chciałbym poznać wasze zdanie na temat doboru tłumika końcowego do hondy civic hatchback 5 gen. Zastanawiam sie nad:
http://www.allegro.pl/item151757820_rewelacyjny_mugen_km_malon_z_podwojn a_koncowka.html
Moze z was ktoś ma coś podobnego, jak tak to proszę o jakieś zdjecia.,
Jak wam sie widzi ten tłumik?
Proszę o opinie
ja powiem tak ze tunningu w sumie sie nie zacyzna od tlumika:p...hehe lepiej kup sobie cos pod mache jakis dolocik czy cos;)..a koncowy an razie zostaw..;)
Nie no chce tłumik, dolot juz mam. "Nowy" nie znaczy ze mam od niedawna samochod i próbuje go tuningować tylko ze jestem nowy na tym forum :) A tak na poważnie to nie wiem na jaki tłumik sie zdecydować. Nie mam porównania jak on sie prezentuje w aucie, dlatego tez prosze o opinie, sugestie itp
pozdrawiam
powiem tak, dla mnie 2 koncowki to kiszka troche, poszukaj moze cos podobnego ale z jedna koncowka, pamietaj tylko ze te tlumiki sa bardzo glosne z regoly :/
Rozumie ale mam jakieś dziwne upodobanie do 2 koncówek, a ze głośne to chyba dobrze hehe Nie no z wyglądu mi sie podoba tylko zeby nie był za duzy do mojego samochodu
bedziesz mial tak glosno ze jak tylko je zalozysz to tym szybciej je zdejmiesz
Witam ten tlumik bedzie mega glosny na twoim miejscu poszukalbym czegos dedykowanego ... pozdro600
Po czym sądzicie ze bedzie głośny ? po wyglądzie ?? głośniej niz bez tłumika nie bedzie, moze być albo tak samo jak bez albo ciszej. Chociaż wątpie zeby był az taki głośny. Przeciez te pojedyńcze nie są głośne a budową sie nie różnią zbytni, fakt faktem 1 koncówka a nie 2
Przeciez te pojedyńcze nie są głośne
:roll:
Mowie o pojedynczych tego samego typu. Jak nie polecacie akurat tego tłumika to prosze mi pokazać jakiś inny godny uwagi
miales kiedys taki tlumik?? to zwykly przelot, sa mega, mega glosne!! skad jestes?? uzupelnij profil latwiej bedzie ci pomoc!!
miałem tej samej firmy tylko ze pojedyńczy i nie w hondzie i nie był zbytnio głośny. Mieszkam niedalego Wrocławia
Mieszkam niedalego Wrocławia
to ci nie pomoge :/
zaloz ten tlumik ale gas samochod jak bedziesz przejezdzal obok smerfów
a atest mozesz sobie nad łóżkiem powiesić
ok przekonaliście mnie. Bedzie głośny. To doradzcie mi jaki tłumik kupić. Chciałbym 2 końcówki i najlepiej bez puszki. Czyli coś w tym stylu co wam pokazałem. Nie chce tłumika bardzo głośnego ale tez nie takiego jakim jest standardowy
ok przekonaliście mnie. Bedzie głośny. To doradzcie mi jaki tłumik kupić. Chciałbym 2 końcówki i najlepiej bez puszki. Czyli coś w tym stylu co wam pokazałem. Nie chce tłumika bardzo głośnego ale tez nie takiego jakim jest standardowy
A seryjny Ci sie posypał czy co?
- posypał sie ale pospawałem :) (pewnie nie bedzie na długo)
Jak juz wymieniać tłumik to na coś lepszego, zeby ładnie wyglądał i brzmiał
Witaj moze cos takiego??
http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=149501226
Wydaje mi sie ze bedzie leprzy tylko ze pojedynczy ;)
posypał sie ale pospawałem (pewnie nie bedzie na długo)
nie wiem kiedy spawales ale ja ponad 3 miechy temu i na razie nie mam nigdzie przebicia :D tylko :lol: ale gdzies za miesiac tez wymienie na cos lepszego... tylko nie wiem co kupic... Tez chce zeby byl glosniejszy od seryjnego ale zeby znowu nie wylo jak od F-16 :lol: bo troche wioska jak mam d13b2 to nie chce zeby wyl jak odrzutowiec...
proponuję dołożyć orginalny tłumik hondy.. będziesz miał dwie rurki i ładnie mruczy w dolnych zakresach.... mam taki i polecam
a pokaż mi taki orginalny do hondy 5 gen z 2 rurkami ? Jak juz kupić to coś takiego zeby ładnie sie prezentował, a co do dzwięku to chodzi mi o to zeby tak do 3500 obrotów ładnie mruczał a powyżej chciałbym basowy spotowy dzwiek wydechu.
a pokaż mi taki orginalny do hondy 5 gen z 2 rurkami ? Jak juz kupić to coś takiego zeby ładnie sie prezentował, a co do dzwięku to chodzi mi o to zeby tak do 3500 obrotów ładnie mruczał a powyżej chciałbym basowy spotowy dzwiek wydechu.
ja mam 6 gen co prawda ale myślę że powinien pasować ....:) zrobię fotkę to wkleję... do 3500 ładnie a później .... im wyżej tym ciszej..:)
jesli chodiz o wyglad to polecam tego WM co pezet zapodal linka
widzialem juz w kilku Haniach czy 5 gen czy 6gena i wyglada bardzo dobrze
a te 2 koncowy sa nie teges, bardziej pasowalyby do golfa ;),
jeszcze wez pod uwage tak jak koledzy wyzej pisza ze on strasznie daje po uszach choc dziwek jaki wydobywa jest przyjemny
Ja mam taki jak pokazałpezet86, i bez wkładki przy wyciętym kacie jest baardzo głośny z wkładką da sie jezdzić nawet w dłuższą trase co do wytrzymałosci narazie pół raku i ani grama rdzy :D a z montazem nie ma zadnych problemów dla dobrego tłumikarza to max 30 minut
Zdecyduje sie na ten tłumik w załączniku. Posiada on tą wkładke. Co o nim myślicie? widziałem kilka hond z nim i najgozej niewygląda. Proszę o jakieś opinie :)
http://kabel100.w.interia.pl/db14ea8c55.jpg
http://img222.imageshack.us/img222/174/tlumiklr3.th.jpg (http://img222.imageshack.us/my.php?image=tlumiklr3.jpg)
Co powiecie na temat tego tlumika?
Zaraz koledzy powiedzą ze taki to nadaje sie do golfa hehe (zartuje) :lol:
A jak ci sie widzi ten co pokazałem ?
JAk dla mnie ZAJE..... tez mam zamiar taki wsadzic ale jeszcze czekam az ten seryjny sie do konca posypie no i oczywiscie wycinam kata. i ten smieszny pierwszy tlumik gigantycznych rozmiarów :wink: tylko nie wiem czy wstawiac jakas strumiennice czy nie??? :mikolaj: Pozdro i Zycze wiecej koników pod maska w nowym roku!!!
Zdecyduje sie na ten tłumik w załączniku. Posiada on tą wkładke. Co o nim myślicie? widziałem kilka hond z nim i najgozej niewygląda. Proszę o jakieś opinie :)
Obrazek (http://kabel100.w.interia.pl/db14ea8c55.jpg) własnie mam cos takiego załozonego , do 4 tyś jest git ale powyzej tego to jakby samolot startował , ryczy jakby miał z 400 koni :) masakrycznie głosny ale za to na wkładce idzie jak prawie 100 % seria :)
Po nowym roku kupie ten tłumik. Jak założe to wrzuce fotki i zdam relacje :) pozdrawiam