Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Grzeje sie???/

robert v- tec
02-12-10, 20:28
Witam mam taki problem.Od pewnego momentu moja Hania czesto sie grzeje prawie do maximum , i nie wlacza sie wentylator,kiedy odkrecam korek od chlodnicy i zejdzie powietrze temp. spada i przez chwile jest ok.

Skowron48
02-12-10, 21:03
odkręcasz korek od chłodnicy gdy silnik jest gorący?? TO powinieneś być poparzony :) Tak na serio to kiedy wymieniany był płyn chłodnicy?? Może ma już 10 lat, połowy nie ma i nie masz się co dziwić. Co do wentylatora to akurat mój działa, ale nie włącza się bo sam płyn daje rade chłodzić motor. Możliwe, że to termostat siadł i nie włącza się pełny obieg, czyli z wentylatorem.

xandu
02-12-10, 22:17
moge dodac ze przy obecnych temperaturach samo ogrzewanie kabiny jest w stanie odebrac tyle ciepla ze na biegu jałowym wentylator chlodnicy sie w ogole nie wlacza.

Skoti
03-12-10, 09:21
odkręcasz korek od chłodnicy gdy silnik jest gorący?? TO powinieneś być poparzony :) Tak na serio to kiedy wymieniany był płyn chłodnicy?? Może ma już 10 lat, połowy nie ma i nie masz się co dziwić. Co do wentylatora to akurat mój działa, ale nie włącza się bo sam płyn daje rade chłodzić motor. Możliwe, że to termostat siadł i nie włącza się pełny obieg, czyli z wentylatorem.

ja odkręcam i jakos potrafie się nie poparzyć.

jasiek09
03-12-10, 09:58
sorry ale idiotyzmem nie ma co się chwalić..

Nemereth
03-12-10, 21:04
Za to Jasiek zabłysnął... rotfl. Sam też odkręcałem korek chłodnicy na gorącym, nie dla zabawy bynajmniej.

Nawiew wewnętrzny jest w stanie schłodzić silnik nawet latem przy normalnych temperaturach do momentu kiedy w obiegu nagrzewnicy jest trochę płynu.

Jeżeli wentylator chłodnicy się nie włącza to zacznij sprawdzać kable i czujnik temperatury ale najpierw sprawdz wiatrak czy działą czy silniczek padł.