Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Zawieszenie gwintowane TA-TECHNIX

Bobby
02-12-10, 18:34
Witam :D

Nie miałem jeszcze nigdy styczności z gwintem, więc stąd moje pytanie. TA-TECHNIX, to dobry zawias czy raczej lipa i nie warto inwestować?

http://allegro.pl/zawieszenie-gwintowane-honda-civic-crx-ta-technix-i1332600543.html

pablo_020
02-12-10, 19:05
Opcji szukaj cieżko użyć?
http://www.civicklub.pl/fi/__vbb/showthread.php?36250-Gwint-TA-Technix&highlight=TA-TECHNIX

Nemereth
02-12-10, 22:00
Dobry gwint to powiedzmy: KW, Buddy Club, D2, Skunk2 (górna półka). Troche niżej Koni1, Tein itp... a jeszcze niżej Ta-Technix i inne czyli tanie.

Takie moje zdanie... Inni mogą uważać że technix jest spoko jak koni1 czy tein :)

spychu
02-12-10, 23:21
Dobry gwint to powiedzmy: KW, Buddy Club, D2, Skunk2 (górna półka). Troche niżej Koni, Tein itp... a jeszcze niżej Ta-Technix i inne czyli tanie.

Takie moje zdanie... Inni mogą uważać że technix jest spoko jak koni1 czy tein :)
A to jest akurat ciekawe co piszesz.

KW hmm jasne, że wyżej niż Koni czy Tein, szczególnie np Var1 bez inox line'a :) Rozgranicz proszę na konkretne modele jeśli już tak porównujesz.

Bo dla mnie KW Var.1 jest gorszy czy to od gwintu Koniego czy od Teina np. Type Flexa.

Tein Baisic czy Super Street wg mnie jest gorszy zarówno niż Koni i np KW Var.2.
Poza tym fajnie, że KW jest lepsze od Koni jak jest robione na wkładach amorów Koni :D

Piszesz o skunku, że to taka wysoka półka, szczególnie pro s, możesz dać linka do więcej niż jednego civica w PL, ktory jeździ na skunku ? Bo chyba nie piszesz o tym, że skunk to taka górna półka na podstawie opinii z amerykańskich forów, bo to ma się nijak do używania tego zawiasu na dziurach w PL.

Odnośnie D2 skąd opinia, że to dobry gwint ? Na forum subaru można więcej niż trochę poczytać o tym jaki to "dobry" gwint :)

Dla mnie dobry gwint to:

- Buddy Club N+
- KW Var.2
- Koni
- Tein Type Flex

Niżej
- KW Var.1
- Tein Super Street

Na wszystkich powyższych miałem okazję jeździć bądź być przewiezionym, tylko KW Var.1 na podstawie opla, reszta civic i stąd ta opinia.