Zobacz pełną wersję : Nie mogę wyłączyć świateł zwarcie czy coś innego?
Hondziarz84
02-12-10, 17:45
Mam taki problem że nie mogę wyłączyć świateł. W jakiej by nie była położeniu dźwigienka od świateł to i tak się świecą. Narazie Hania stoi z odłączonym akumulatorem. Miał ktoś może coś takiego ze światłami? Kierunkowskazy działają normalnie jeśli to ma coś do rzeczy:)
mógł się przełącznik spieprzyć albo z przekaźnikiem coś nie tak...
jak już masz za każdym razem wyłączać aku to lepiej znajdź bezpiecznik lub przekaźnik i jego wyciągaj
Pozdro
Hondziarz84
02-12-10, 23:28
Właśnie nie wiem czy to przełącznik bo kierunkowskazy działają.. Ale mam tylko światła pozycyjne nie mam mijania i w tą pogodę mi co chwila ktoś miga:)
kierunkowskazu to zupełnie inna sprawa, swiatla właczasz przekręcając ten przełącznik, tam jest taka kulka, pewnie się zacieła. Wg. mnie na 99% przełącznik :)
Hondziarz84
03-12-10, 10:01
To zaczynam szukać przełącznika:) Dzięki za rady.
ja tez swój wymieniałem, jest koleś w markach co sprzedaje cześci do hond. (nie bylic z Ralfem z Kobyłki). Od niego kupiłem przełącznik za 40 zł. Tylko, że u mnie nie można było włączyć.
Hondziarz84
03-12-10, 19:19
To chyba tam się dowiem bo na allegro od 65zł w góre kosztują.
A jak ten przełącznik wymontować? Bo narazie zdjąłem ten plastik pod kierownicą. Wystarczy odkręcić te 2 śrubki co tam są? Czy coś jeszcze?
wymien tylko lewą część. te dwie śrubki i kostka i masz przelacznik w rekach :)
Hondziarz84
04-12-10, 17:03
Kupiłem za 30zł i wymieniłem dzisiaj:) Dzięki za pomoc.
pochwal sie czy dziala :) ale wnioskuje ze tak. fajnie ze moglismy pomoc
Hondziarz84
05-12-10, 12:21
Działa jak trzeba:) Wielkie dzięki za pomoc. To jeszcze mam jedną sprawę:) Jak hamuje to mi obroty spadają o 0 praktycznie a wcześniej się tak nie działo? Gdzie szukać przyczyny?
Przeczyść przepustnicę. Na stacjach da się dostać taki środek w sprayu do czyszczenia gaźników i przepustnic. Ściągasz dolot, szczoteczka do zębów i szmatka w dłoń. Powinno pomóc.
Hondziarz84
05-12-10, 20:27
Dzięki kupię i spróbuje:) Jeśli to ma coś do rzeczy to zaczęło się tak dziać ostatnio jak przyszły mrozy?
naładuj akumulator może masz stary płyn hamulcowy i pompa żeby to przepchać pobiera więcej prądu...
gdybać można...