Zobacz pełną wersję : pilne!!! brak swiateł mijania
Witam,
Mam pilny problem do rozwiązania, a mianowicie nie świeca mi si przednie światla mijania oraz lewy pozycyjny, prawy działa. Brak mam równiez tylnego prawego swiatla stopu. Wszystko inne dziala. Bezpieczniki sprawdzałaem, i sa oki, probowałem wyjac przednie zarowki ale jakos nie moge ich wyjać, prawdopodobnie od nowosci byly nie wyjmowane, albo ja nie potrafie ich wyjąć :) . Bardzo prosze o pomoc w powyzszej sprawie. Moze którys z was mam namiar na dobry warszat w Warszawie
z gory dziekuje za pomoc
a odczepiles juz styki??(ja zawsze z tym milaem pronlem)
jesli ni eto musiesz sie dobrze zapszec i wyciagnac(jakis srodek penetrujacy nie zaszkodzi-WD-40)
mam nadzieje ze wiesz ze aby miec lepszy dostep, wyjmujesz zbornik z plynem od pompy wspomagania(po prawej) i koncowa rure od ukladu dolotowego(po lewej)
co do styków żarówki H4 to nie trzeba używać siły tam jest blokada i należy ścisnąć i wyjąć złącze wtykowe, żarówke światła pozycyjnego - obrócić w lewo oprawkę o 90st.
co do styków żarówki H4 to nie trzeba używać siły tam jest blokada i należy ścisnąć i wyjąć złącze wtykowe,
tez tak slyszalaem ale u mnie takiego czegos nie ma :? (a ogladalem wtyczke dokladnie)
wysowam nawet wniosek ze w 5D jest inna wtyczka niz w 3D, bo zawsze wlascicele 3D mowia o jakims sciskaniu :P (choc moge sie mylic i tylko u mnie nie ma zadnych zapadek)
Wyciagasz wtyczke (uzyj troche sily) sciagasz ta czarna gume, potem metalowy zatrzask wpierw dosrodku i do dolu az ci sie otworzy na zewnatrzi wyciagasz zarowke.
Podjedz an stacje kup jakas zwykla h4 dla sciemy i popros goscia by ci pomogl.
a sprawdziłeś wszystkie bezpieczniki ?? bo wiesz są 2 puchy 1) w komorze silnika a 2) za tą pułeczą po lewej stronie kierowcy ... jak dla mnie to bezpieczniki !!
Tą wtyczke się ściaska!!
Ostatnio własnie się przekonałem, nie mogłem również jej wyciągnać, i najpierw odczepiłem żarówkę i zacząłem ciągnąć na hama, aż.... wyrwałem blaszki z żarówki, bo 5sek od tego zorientowałem się, że się ściaska i dosłownie same wypadły.