Zobacz pełną wersję : brak sygnału i spryskiwaczy
po tym mrozie nie dziala spryskiwacz (silniczek) i sygnał - po naciskaniu slychac jakies klikanie.. Czy to jakis przekaźnik?
Prosze Kolegow o pomoc!
Coupe 5gen 1HGEJ
D16z9
Wojtec12345678
01-12-10, 20:30
Mrozy odpuszczą wszystko wróci do normy,może poza klaksonem...(chodź nie koniecznie)u mnie też spryski nie chodzą a miałem nalany płyn do -22 :mad: i do mtego central nie chodzi,musze uzywać kluczyka :mad:
klakson norma, u mnie dziala do - 10 potem cisza, a spryski to samo plyn do -22 a i tak w przewodach co ida do dysz w masce zawsze zamarzna. wiec sie nie przejmowac tylko czekac az sie troche ociepli,
central tez sobie lubi odmowic wspolpracy przy tych temperaturach (wiem ze to wina wtyczki chyba piny przymarcaja bo jak zrobilem obejscie wtyczki na probe kablami to wszystko z pilota normalnie dziala nawet jak bylo - 25. ale nie chce mi sie bawic w przelutowywanie calej kostki:) wazne ze jak mroz sie oslabia to wszystko wraca do normy.
Nie działa mi spryskiwacz :( nawet nie słychać tego charakterystycznego dźwięku. Było kilka dni mrozu. Panikować i jechać do warsztatu czy poczekać? Płyn do -20 nalany, wycieraczki działają.
Wojtec12345678
07-12-10, 13:10
Poczekać!!! Mi już odmarzł,a miałem płyn do -22,postawiłem w pracy auto na magazyn i po 8 godz wszystko działa :D
TougeRicer
09-12-10, 14:51
Teraz byly dni odwilży i ociepleń, tylny zaczal dzialać ale przedni ani troche, no niestety dzisiaj nawet nie było słychać silniczka ale nie powinien sie przepalić, jutro w garaż, suszarka i odmarzanie ;)
/ Juz dziala wszystko.
racja :) mrozu se poszedł i wsjo w normie :))
noo ale tak byc nie powinno!
Czyli klakson nie działa bo jest za zimno?:confused:
Czyli klakson nie działa bo jest za zimno?:confused:
Albo, albo też jak masz poduchę to może poszła taśma pod kierownicą i wtedy też nie ma :p
Jak wciskam klakson na kierownicy to słychać pykniecie z przekaźnika pod maską.
a co to moze byc jesli jadac klakson sam zaczol trobic i nie chcial przestac
a co to moze byc jesli jadac klakson sam zaczol trobic i nie chcial przestac
dwója, a właściwie teraz już chyba pała z polskiego :D
moze byc i pala :) ale czemu sie tak dzieje ze samo trabi
Jest co najmniej kilkanascie powodow. A w zasadzie jeden w kilkunastu miejscach - zwarcie w instalacji
mozliwe jest ze zwarcie jest w srodku np gdziej pod deska ?? bo w silniku lecialem dwoma kabelkami od sygnalu 1 czarny idzie do masy drugi znika gdzies do skrzynki bezpiecznikow albo do buty a pod kierownica ida 4 przewody do przekaznika od sygnalu wiec o co chodzi
Chcesz pomocy to zaprzyjaznij si? z interpunkcja i zasadami logicznego formulowania zdan. Powodzenia