Zobacz pełną wersję : Spryskiwacze w 4D
Witam!Czy w sedanie spryskiwacze szyb sa regulowane.Tzn.czy można zmienić ręcznie ich położenie.Wydaje mi się ostatnio że coś słabiej "psikają":o.Nie wiem czy to wina zimy czy przestawiły się:rolleyes:.Ale jak obserwuje nie widziałem aby były ruchome.A może jednak.:)
nie są regulowane,a słabsze pryskanie to po prostu zima
O'k,dzięki za informację:).Właśnie oglądałem je dzisiaj i takie też odniosłem wrażenie.Ale myślałem że może jednak:rolleyes:.Pozdrawiam.:)
To ja się podłącze pod temat by nie śmiecić. Tak mi się ciekawie złożyło że zostałem z letnim płynem jak przyszła zima :) Nie czepiajcie się - po prostu pomyliłem auto. Myślałem że cifa już zalałem zimowym a to jednak służbówkę. No i przestały psikać przy mrozie. Gdy już odkryłem swoje zaniedbanie no to niewiele myśląc pół literka dentki wlałem do zbiorniczka. No i tak jak jeszcze w poniedziałek słyszałem pompę przy próbie polania szyby, tak już dziś (wtorek) nic nie słyszę. No i tu pytanie: Już po wszystkiemu? :) Dodam że płyn w zbiorniku jest już płynny.
Pozdro.
A nie lepiej było dolać spirytusu spożywczego:D.Podobno jest lepszy niż denaturat.Nie niszczy tak uszczelek i gumek wycieraczek.:)Jak płyn jest "płynny" to pompka powinna pompować.Może jest jakiś bezpiecznik zasilający pompę.I się spalił.Bo w zasadzie jak silniczek pompki był zablokowany to też mogło z nim coś się stać.Jak jest bezpiecznik to najpierw go sprawdź.Ja zawsze jeździłem cały rok na zimowym.:)Nie muszę pamiętać o wymianach.Pozdrawiam.:)
Już luz, dentka dała radę :) Chyba też zacznę cały rok na zimowym jeździć bo głowa już nie ta :)
Najlepiej tak zrobić.Lać płyn cały rok ten sam i spokój:).Oczywiście ja robię zapas płynu zimowego na wiosnę.Bo w lecie go trudniej kupić.:o