Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Temperatura

tomalacivic
30-11-10, 09:08
Witam!! wszystkich koledzy co możne być przyczyno spadająca wskazówka temp jak się stoi i leci chłodne powietrze z nawiewów miałem tak wczoraj jak stałem w korku.

skolopendra
30-11-10, 09:12
termostat

tomalacivic
30-11-10, 10:41
Termostat hmmm? może i tak ale z tego co widzę to dobrze grzeje a dzieje się tylko w zimę i jak samochód stoi na włączonym silniku.

zakit
30-11-10, 10:55
termostat

ygor
30-11-10, 10:56
ale to co w trakcie jazdy sie nagrzewa a jak staniesz to sie studzi ? akurat termostat to raczej rpzy jezdzie powienien studzic bardziej niby- zrob tak odpal silnik niech gorny waz chlodnicy sie troche nagrzeje (tak zeby byl cieply a nie goracy) i pomacaj potem dolny waz - jezeli jest zimny to termostat dziala , jezeli jest tak samo cieply to termostat jest ciagle otwarty , poza tym jest mnostwo tematow o tym - jak co roku

CroX
30-11-10, 11:27
Ja tak miałem jak kupiłem Hondę. Grzało ale słabo podczas jazdy zimą, a jak stanąłem na światłach to zimne leciało jakbym ogrzewanie wyłączył. Zmieniłem chłodnicę i nagrzewnicę bo chłodnica była do dupy a nagrzewnica ciekła. Teraz grzeje jak szalone.

Skoti
01-12-10, 07:11
Termostat,
Sprawdz też ilość płynu

nielat
01-12-10, 10:25
sprawdź ilość płyny w zbiorniczku , ja miałem tak w samochodzie służbowym, jak jechałem to grzało a jak tylko przystanąłem na chwile do zaraz zimne leciało...........

Wojtec12345678
31-01-12, 18:21
Ja mam inny problem, moja hania baaaaaaaaaaardzo długo się grzeje... zimą wskazówka od temp podniesie się może o 2-3 mm to normalne? Nawet po 30 minutowej jeździe...latem tak samo... zanim się zagrzeje to mija 20 minut i jak się już zagrzeje to wystarczy że przyśpieszę do 50 km/h i odrazu temp spada na łeb na szyje ... jeżdże jak niedzielny kierowca bo silnik zawsze jest zimny i szkoda mi go :/ jakieś porady?

skolopendra
31-01-12, 18:23
jakieś porady?

zmień termostat