Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : olej !!!

mat2432
29-11-10, 20:34
witam
mam taki dylemat bo moja Hania ciagnie około 0,3l oleju na 1000km, jest zalany mobil 1 10W40. Zastanawiam sie jaki na jaki olej wymienic teraz zeby zmniejszyc troche apetyt na oliwe myslałem nad valvoline albo nad matulem co polecacie??

comatose
29-11-10, 20:37
Polecam przeczytanie istniejących już tematów, troszkę niżej znajdziesz odpowiedź na swoje pytanie.

skolopendra
30-11-10, 09:44
matulem

matul je gut :)

http://www.civicklub.pl/fi/__vbb/showthread.php?19768-Oleje-silnikowe-i-przek%B3adniowe!!!!!

Piotrex4
01-12-10, 22:54
z pewnością mogę polecić Ci Liqui Moly sprawdz a nie będziesz zawiedziony a póżniej napisz aby inni wiedzieli..powiem tak Liqui Moly a castrol to niebo a ziemia..pisałem dawniej o tym..mobila nie używałem ale dla mnie Liqui Moly to super olej..polecam też agip.pozdrawiam

webi80
02-12-10, 13:03
witam
mam taki dylemat bo moja Hania ciagnie około 0,3l oleju na 1000km, jest zalany mobil 1 10W40. Zastanawiam sie jaki na jaki olej wymienic teraz zeby zmniejszyc troche apetyt na oliwe myslałem nad valvoline albo nad matulem co polecacie??

A jaki masz styl jazdy ? Jak pociskasz zdrowo, wyprzedzasz energicznie, często z 5 redukując na 3 to może być to przyczyna apetytu na olej. Mobil 1 to dobry olej więc bym go nie obwiniał. U mnie jest tak, że jak jeżdżę spokojnie to ani kropli nie ubędzie ale jak zrobię sobie tydzień pod znakiem "super OES z pracy do domu" :) to oleju wypija podobne ilości.

czara
03-12-10, 15:22
z tego co wiem to vtec zawsze łyknie trochę oleju:) a jak chcesz bardzo dobry olej do aut z większym przebiegiem to polecam valvoline maxlife :) mobila często podrabiają....

Skowron48
03-12-10, 15:26
z tego co wiem to vtec zawsze łyknie trochę oleju:) a jak chcesz bardzo dobry olej do aut z większym przebiegiem to polecam valvoline maxlife :) mobila często podrabiają....

Zgodzę się z kolegą. Bierz Valvoline MaxLife. Miałem wcześniej u siebie Mobila i brało mi z 100-200ml na 1000km. Teraz mam Valvoline przejechałem około 1500 km a oleju na bagnecie tyle samo po wymianie. Mega zadowolony :D