Zobacz pełną wersję : olej !!!
witam
mam taki dylemat bo moja Hania ciagnie około 0,3l oleju na 1000km, jest zalany mobil 1 10W40. Zastanawiam sie jaki na jaki olej wymienic teraz zeby zmniejszyc troche apetyt na oliwe myslałem nad valvoline albo nad matulem co polecacie??
Polecam przeczytanie istniejących już tematów, troszkę niżej znajdziesz odpowiedź na swoje pytanie.
skolopendra
30-11-10, 09:44
matulem
matul je gut :)
http://www.civicklub.pl/fi/__vbb/showthread.php?19768-Oleje-silnikowe-i-przek%B3adniowe!!!!!
z pewnością mogę polecić Ci Liqui Moly sprawdz a nie będziesz zawiedziony a póżniej napisz aby inni wiedzieli..powiem tak Liqui Moly a castrol to niebo a ziemia..pisałem dawniej o tym..mobila nie używałem ale dla mnie Liqui Moly to super olej..polecam też agip.pozdrawiam
witam
mam taki dylemat bo moja Hania ciagnie około 0,3l oleju na 1000km, jest zalany mobil 1 10W40. Zastanawiam sie jaki na jaki olej wymienic teraz zeby zmniejszyc troche apetyt na oliwe myslałem nad valvoline albo nad matulem co polecacie??
A jaki masz styl jazdy ? Jak pociskasz zdrowo, wyprzedzasz energicznie, często z 5 redukując na 3 to może być to przyczyna apetytu na olej. Mobil 1 to dobry olej więc bym go nie obwiniał. U mnie jest tak, że jak jeżdżę spokojnie to ani kropli nie ubędzie ale jak zrobię sobie tydzień pod znakiem "super OES z pracy do domu" :) to oleju wypija podobne ilości.
z tego co wiem to vtec zawsze łyknie trochę oleju:) a jak chcesz bardzo dobry olej do aut z większym przebiegiem to polecam valvoline maxlife :) mobila często podrabiają....
z tego co wiem to vtec zawsze łyknie trochę oleju:) a jak chcesz bardzo dobry olej do aut z większym przebiegiem to polecam valvoline maxlife :) mobila często podrabiają....
Zgodzę się z kolegą. Bierz Valvoline MaxLife. Miałem wcześniej u siebie Mobila i brało mi z 100-200ml na 1000km. Teraz mam Valvoline przejechałem około 1500 km a oleju na bagnecie tyle samo po wymianie. Mega zadowolony :D