Zaloguj siê

Zobacz pe³n± wersjê : p³yn ch³odniczy civic 1,4 2009

omml1
29-11-10, 18:16
Czesc mam pytanie czym moge zastapic orginalny plyn ch³odniczy dla civic'a 1,4.
W salonie gdzie kupilem samochod zaproponowali mobil antifreeze ale ciezko go znalez. Znalazlem koncentrat i cos takiego jak MOBIL MEDIC!!!
I jeszcze jedno bo mam problem ze znalezieniem tego plynu zaproponowanego przez serwis a orginalnego nie kupie. Czy orginal jest rozowy i czym innym moge go zastapic?

podzrawiam:cool:

jacob
29-11-10, 19:42
Kolega jakies 2 lata temu sciagal glowice w swoim aucie i tez mial problem co zalac. Wlal zwykly plyn borygo i od tamtej chwili jezdzi i nic niepokojacego sie nie dzieje. Mysle ze nie ma co widziwiac i wlac zwykly, takie jest moje zdanie. Ja np. ostatnio na 3 przegladzie wymienialem plyn hamulcowy i honda zalecila mi jakis castrol. Kupilem zwykly plyn 3x tanszy spelniajacy wymaganie i jezdze.

omml1
30-11-10, 20:08
dzieki :cool: tak zrobie nie ma co "przesadzac" .

Ordi
30-11-10, 20:59
Ja polecam p³yn do ch³odnic firmy FEBI. Co¶ takiego np: http://allegro.pl/plyn-do-chlodnic-g12-febi-czerwony-1-5-l-koncent-i1341855766.html
Ja taki teraz zala³em do Patrola i jest git. Tego p³ynu (tzn koncentratu) u¿ywa fabrycznie firma VW we wszystkich swoich koncernach (VW, Audi itd). Miesza siê go z wod± destylowan± w ró¿nych porporcjach. Jest naprawdê git i nie nieszczy uk³adu ch³odzenia. Kupisz go w ka¿dym lepszym sklepie motoryzacyjnym