Zobacz pełną wersję : nie działa szyba kierowca
mam problem z szybą ze strony kierowcy, nie działa, sprawdzałem napięcia dochodzą, po włączeniu przez włącznik słychać jak pyka przekaźnik a szyba stoi (nawet po wyeliminowaniu włącznika i zwarciu jest tak samo, czyli pyka przekaźnik a szyba stoi), czy może być uszkodzony sam mechanizm lub silniczek
mam problem z szybą ze strony kierowcy, nie działa, sprawdzałem napięcia dochodzą, po włączeniu przez włącznik słychać jak pyka przekaźnik a szyba stoi (nawet po wyeliminowaniu włącznika i zwarciu jest tak samo, czyli pyka przekaźnik a szyba stoi), czy może być uszkodzony sam mechanizm lub silniczek
że tak powiem:
mechanizm = się silniczek
nie wymienisz tego osobno musisz kupić całe
moze być też tak że szyba krzywo siedzi i ten mechanizm nie ma siły zeby podnieść szybę
ewentualnie opcja jest jeszcze taka że już tak piździ na dworze że szyba przymarzła i nie chce się ruszać :rolleyes:
ostatnio mialem z tym problem i kupilem sam mechanizm bez silniczka. silniczek zostal stary, wiec da sie osobno kupic. Ale jesli mechanizm padl - to akurat z tej strony to jest towar deficytowy - zycze powodzenia w kupowaniu:p poszukaj jakby co od rovera ale sadze ze bedzie podobny problem:confused:
Mi jak padł mechanizm, to go wykręciłem i naprawiłem. Troszkę pogłówkować i da się coś wymyślić. ;)
u mnie szyby dzialaja, ale strasznie wolno sie opuszczaja zarowno od strony kierowcy jak i pasazera. Myslalem zeby moze wymienic bezpiecznik na wiekszy zeby silniczek dostal wiecej pradu i zeby opuszczal ta szybe szybciej. co myślicie na ten temat??:confused:
Wyciągnij mechanizm, dokładnie go oczyść i nasmaruj. Efekty na pewno będą.
Jak wymienisz bezpiecznik to na pewno więcej prądu nie dostaną. Bezpiecznik nie ogranicza prądu, a jedynie go rozłącza w przypadku gdy jego wartość wzrośnie powyżej wartości bezpiecznika.
Mi jak padł mechanizm, to go wykręciłem i naprawiłem. Troszkę pogłówkować i da się coś wymyślić. ;)
Moj byl pogiety i mial wytarte zabki. Glowkowanie nie pomoglo:p
znajde gdzies instrukcje sciagania boczku z drzwi??:cool: najlepiej prosze o linka;)
rafalkoraz
01-12-10, 23:37
http://www.civicklub.pl/fi/__vbb/showthread.php?32842-%A6ci%B1ganie-boczk%F3w-drzwi-w-D14A3 to powinno pomóc , wątpię żebyś znalazł linka.
Miałem identyczny problem, najpierw szyba "krzywo" się wysuwała. Potem coś zazgrzytało i szyba została w miejscu. Szukałem na giełdach i znalazłem jedynie prawy przód.
http://moto.gratka.pl/tresc/civic-5d-98r-mechanizm-opuszczania-szyb-podnosnik-12191408.html kupiłem coś takiego na allegro (tylko taniej) , zamontowałem w Hani i od mniej więcej pół roku nie mam problemów (no , może teraz trochę mam, bo szyba przymarza :p )
Hondziarz84
02-12-10, 17:47
też miałem problem z lewą przednią szybą i strasznie długo szukałem mechanizmu bo wszędzie były do prawej szyby... I trzeba uważać na wtyczki okazało się że niektóre mają końcówkę 2 pinową a inne 4 pinową.