PDA

Zobacz pełną wersję : cos strzelilo w silniku ;(

amkaj1234
28-11-10, 22:25
Chlopaki sluchajcie jak wrocilem ze spotu moja hania mialem trojke i 6 tys. obrotow cos mi jeblo w silniku i tak dziwnie chodzi jak by na dwa gary nigdzie nie widac nic tylko stuka cos pod pokrywa olej nic nie poszlo (((( ogolnie nic nie widac cos napierdala stuka pod pokrywa i chodzi tak krzywo jak by na dwoch garach pomozcie co to (((( ****aaa teraz czuje sie jak bym stracil swoja milosc

piotrstrojek
28-11-10, 23:19
Nagraj jakiś filmik i wrzuć na forum bo ciężko coś powiedzieć... może pekła któaś z korb tłokowych...

amkaj1234
28-11-10, 23:20
???

kurde nie wiem jak sie patrzy to wszystko jest ok tylk oze strasznei stuka i chodzi dziwnie olejek wszystko bylo nie wiem dlaczego

JulekCIVIC
29-11-10, 16:37
najprawdopodobniej poszla ci panewka, nie odpalaj i nie rob juz nic tylko mechanik niech zwali miske olejowa i spr, bo jak uszkodzisz wal korbowy to minimum 400zl wiecej do naprawy trzeba liczyc, a tak to moze sama wymiana panewek wystarczy....

Konrad84
29-11-10, 17:38
włożenie samej panewki nic nie da :/

smoku93
29-11-10, 19:00
wydaje mi sie ze jesli stuka to może byc ze korba tłokowa stuka, lub tez mógł pekąc pierscien jeden i teraz bije o głowice... jesli tak sie stało to powykręcaj świece i sprawdź dokładnie czy denka tłoków są gładkie i czy nie ma jakis kawalków w srodku. bo według mnie to może byc jedna z tych dwuch przyczyn:)

amkaj1234
29-11-10, 19:17
okok.. juz jutro bede wiozl go do mechanika to sprwdzi mi co i jak

edit : ciąg dalszy tematu : http://www.civicklub.pl/fi/__vbb/showthread.php?94528-Pad%B3-silnik!!-w-mojej-COUPE

Cegła