Zobacz pełną wersję : łozysko alternatora
ktos wie moze jakie jest lozysko alternatora (oznaczenie lub wymiary) musze wymienic bo bardzo skrzypi :/ pozdr
Podbij do sklepu auto elektro z numerami z alternatora :)
Tez swego czasu wymienialem przy swim civicu...ale zabij mnie-nie pamietam wymiaru. Jak do typowego japonczyka okazalo sie,ze jest nietypowe. Nie zaplacisz za nie wiecej niz 50...choc jak na lozysko to i tak to spory wydatek. Mialem problem ze znalezienim go w sklepach,ale w koncu sie udalo...choc w serwisie powiedzieli,ze alternator to czesc nierozbieralna!!!! DEBILE!!!!
oki thx ja slyszalem ze sa tam 2 lozyska tak ??? pozdr
Tak dokladnie to Ci nie powiem,bo robil mi to znajomy w warsztacie w pracy. Niezbedny byl maly sciagacz. Jesli nie znajdziesz tgo lozyska,to daj mi znac,podaj wymiary i Ci kupie, wysle i zalatwione. Albo podam Ci nazwe tej firmy jak znajde,moze maja tez sprzedaz wysylkowa. W razie czego sie odezwij. Pozdro!!!
Podepne sie do tematu tez mnnie czeka wymiana lozyska bo sie tlucze strasznie i tu mam pytanie czy do D15Z1 lozysko sie czyms rozni czy jest takie same jak do wiekszosci civikow,macie moze jakies numery tego lozysko bo w manualu nie moge znalesc z gory dziekuje za pomoc.
Naprawde nie pamietam tych wymiarow, ale z takimi rzeczami to najbezpieczniej jest wymontowac i jechac z tym elementem do sklepu. Pozdrawiam!
mi spec od elektryki powiedzial zebym lepiej za te 150 kupil uzywke bo komplet lozysk kosztuje jeszcze troche wiecej niz te 150..
co asie okazalo to nie alternator piszczal :D
Dorzucam Wam adres internetowy tej firmy, w ktorej kupowalem swoje lozysko. Nie przegladalem co na niej jest, ale moze Wam pomoze. http://www.albeco.com.pl/?i=kontakt
[ Dodano: Pią 29 Gru, 2006 ]
W moim przypadku wymiana jednego piszczacego lozyska dala zamierzony efekt.