Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : łozysko alternatora

kropa80
22-12-06, 01:36
ktos wie moze jakie jest lozysko alternatora (oznaczenie lub wymiary) musze wymienic bo bardzo skrzypi :/ pozdr

Dzida
22-12-06, 17:48
Podbij do sklepu auto elektro z numerami z alternatora :)

Bartas
27-12-06, 16:47
Tez swego czasu wymienialem przy swim civicu...ale zabij mnie-nie pamietam wymiaru. Jak do typowego japonczyka okazalo sie,ze jest nietypowe. Nie zaplacisz za nie wiecej niz 50...choc jak na lozysko to i tak to spory wydatek. Mialem problem ze znalezienim go w sklepach,ale w koncu sie udalo...choc w serwisie powiedzieli,ze alternator to czesc nierozbieralna!!!! DEBILE!!!!

kropa80
27-12-06, 21:31
oki thx ja slyszalem ze sa tam 2 lozyska tak ??? pozdr

Bartas
27-12-06, 21:49
Tak dokladnie to Ci nie powiem,bo robil mi to znajomy w warsztacie w pracy. Niezbedny byl maly sciagacz. Jesli nie znajdziesz tgo lozyska,to daj mi znac,podaj wymiary i Ci kupie, wysle i zalatwione. Albo podam Ci nazwe tej firmy jak znajde,moze maja tez sprzedaz wysylkowa. W razie czego sie odezwij. Pozdro!!!

mortas
28-12-06, 00:23
Podepne sie do tematu tez mnnie czeka wymiana lozyska bo sie tlucze strasznie i tu mam pytanie czy do D15Z1 lozysko sie czyms rozni czy jest takie same jak do wiekszosci civikow,macie moze jakies numery tego lozysko bo w manualu nie moge znalesc z gory dziekuje za pomoc.

kropa80
28-12-06, 00:39
oki thx bartas pozdr

Bartas
29-12-06, 17:10
Naprawde nie pamietam tych wymiarow, ale z takimi rzeczami to najbezpieczniej jest wymontowac i jechac z tym elementem do sklepu. Pozdrawiam!

sadam
29-12-06, 17:17
mi spec od elektryki powiedzial zebym lepiej za te 150 kupil uzywke bo komplet lozysk kosztuje jeszcze troche wiecej niz te 150..
co asie okazalo to nie alternator piszczal :D

Bartas
29-12-06, 17:24
Dorzucam Wam adres internetowy tej firmy, w ktorej kupowalem swoje lozysko. Nie przegladalem co na niej jest, ale moze Wam pomoze. http://www.albeco.com.pl/?i=kontakt

[ Dodano: Pią 29 Gru, 2006 ]
W moim przypadku wymiana jednego piszczacego lozyska dala zamierzony efekt.