Zobacz pełną wersję : Zgasła podczas jazdy . Akumulator ?
Witam mam pewien problem otóż auto zgasło mi dziś podczas jazdy
jak zawsze wracałem z pracy jechałem koło 140km/h zwolniłem po czym na dosłownie 2-5s. siadła elektryka radio itd. zapaliły się dwie kontrolki od oleju i akumulatora.
auto odpala normalnie / mankament na postoju przy zgaszonym silniku nie posucha się radia bo wtedy ciężko odpalić czy może być to wina samego słabego akumulatora ?
Bardziej wina alternatora, sprawdź naciąg paska. Przeczyść klemy i dolej wody destylowanej.
analyzer64
24-11-10, 23:08
Ja natomiast sprawdziłbym czy nigdzie nie ma zwarcia, aura pogodowa sprzyja tego typu zjawiskom. Sprawdziłbym też masę pod maską.
ok dzisiaj zobaczę czy wszystko jest ok . a jak będzie kasa to wymieniam akumulator nie chce mieć niespodzianki w jakiś zimowy poranek ;]
Skoro odpala to nie akumulator jest przyczyną zgaszenia auta podczas pracy. Nawet jak odłączy się aku podczas pracy to silnik będzie chodził. Czy silnik przed zgaszeniem ksztusił się, przerywał? Jeśli tak to może być coś z zapłonem, kopułka, palec, kable. Jeśli nie to popatrz też na stacyjkę, bo w starszych autach dostaje luzu i potrafi się wyłączyć.
Przed zgaszeniem silnik chodził i chodzi ładnie nie przerywa nie krztusi się dzisiaj wyczyściłem klemy dolałem wody destylowanej do akumulatora wyczyściłem styki na kablach . No nic zobaczę co będzie dalej . Jak coś podjadę do mechanika.