Zobacz pełną wersję : czy mozna mostkowac subwoofer????????????????
krystian194
20-12-06, 19:26
hej mam pytanko--czy mozna zmostkowac subwoofer bo mam subwoofer 2 cewkowy rockforda sa to 2 cewki po 4 ohm i moc 500 watt rms--a wzmachol rocford punch 301x jest slabszy bo na mostku na 1 kanal ma 396 watt rms przy 2 ohm teraz niewiem czy mozna zmostkowac suba bo nigdy tego nierobilem a chcialbym wykozystac cala moc tego wzmachola puki niekupie czegos mocniejszego-piszcie co o tym myslicie
...na mostku na 1 kanal ma 396 watt rms przy 2 ohm...
Jesteś pewien tej mocy? :wink:
adam_16_ 396 ale przy 2 ohm to calkiem mozliwe... krystian194 mozesz zmostkowac ale z wzmacniacza wyciagniesz tylko ok 200w przy 4 ohm.(bo glosnik jest tez 4 ohm). Jesli wzmak jest dwu kanalowy nic innego nie wykombinujesz.... grac bedzie tak czy inaczej ale jakies rewelacji nie bedzie :)
adam_16_ 396 ale przy 2 ohm to calkiem mozliwe... krystian194 mozesz zmostkowac ale z wzmacniacza wyciagniesz tylko ok 200w przy 4 ohm.(bo glosnik jest tez 4 ohm). Jesli wzmak jest dwu kanalowy nic innego nie wykombinujesz.... grac bedzie tak czy inaczej ale jakies rewelacji nie bedzie :)
Nie jestem do końca pewny :wink: Ale moge się mylić. Ten wzmacniacz według producenta ma w mostku 2x150W rms przy 4ohmach i wtedy możesz do każdej cewki podłączyc jeden kanał.
Jeszcze jestem ciekawy czy ten wzmacniacz może w trybie mostkowym pracować z obciążeniem 2ohmowym. Według danych podanych przez producenta wygląda to tak :)
Rockford punch 301x (http://adamk88bel.republika.pl/rock.jpg)
Przy 2 ohm bedzie na pewno gral ale pytanie czy bedzie stabilny...
subwooferow sie nie mostkuje
je sie podlacza (2cewkowe) albo rownolegle albo szerego w zaleznosci od konfiguracji wzmaka