Zobacz pełną wersję : Ciezko pali d15z3
robert v- tec
24-11-10, 16:32
Witam jak dluzej postoi to ciezko pali ,dopiero po 2 probach pali ok.Po przejechani paru kilometrów i nagrzaniu silnika jest ok.....
a ile paliwa w baku razerwa lub bardzo mało? zatankuj więcej i będzie wszystko ok.
robert v- tec
24-11-10, 17:51
Paliwa mam 1/2 baku...
Paliwa mam 1/2 baku...
U mnie w D15b7 też róznie z tym bywa. Kiedyś paliła na dotyk, teraz jak postoi to muszę trochę pokręcić. Do pustego baku nie dopuszczam. Może filtr paliwa do wymiany?
Może Panowie macie słabe akumulatory? Czasem wyciągnijcie przewody z bloku głowicy i wsadźcie z powrotem na końcu kręcąc w obie kierunki na boki aby był dokładnie się spasowało. ;)
michalm320
25-11-10, 10:08
Miałem podobny objaw miesiąc temu...po nocy palił za którymś razem, a jak był ciepły to na dotyk...okazało się że padł moduł zapłonowy...silnik D15Z6
u mnie w d15z8 jest róznie i nie wiem dlaczego bo raz dobrze pali raz gorzej nie raz z 3sekundy kreci i nie ma zasady czy zimny czy ciepły ale najczesciej sie zdarza jak silnik po jezdzie postoi tak ze 30min...