Zobacz pełną wersję : face lifting ????
witam wszystkich jesli taki temam juz byl to sory :( mam ej9 z 97 i chcialbym zrobic face lifting i teraz idzie do wymiany :
- maska
- lampy
-zderzak
- blotniki
wszystko podejdzie p&p do mojej budy??
z gory dzieki za odp pozdrawiam
Podejdzie tylko prawdopodobnie trzeba jeszcze wymienić pas przedni.Najlepiej niech potwierdzi tą informację Ci którzy robili już przejście na polifta ;)
thompson17
24-11-10, 17:27
a po co robi sie taki zabieg?
tylko po to żeby mieć polifta...?:confused:
tosz ile to floty trzeba w taki manewr utopić:)
wyprzedzając potencjalną odpowiedź powiem że nie zawsze wszystko uda sie sprzedać:)
a i to że ktos ma polifta czy przed to mało osób to dostrzeże wogóle:)
także mógł by mi ktos wyjaśnić czemu to sie robi?:)
Użytkownik Zoy robił lifting w swojej Hance. Tylko, że on zmieniał MA w MB
Musisz mocowanie zderzaka przy grillu troche pomodzic, bo poliftowe ma je troszke inaczej rozstawione i trzeba ciac, rzezbic :P ogolnie duzo zachowu, zeby to ogarnac...
jozek_marek
24-11-10, 19:07
a i to że ktos ma polifta czy przed to mało osób to dostrzeże wogóle:)
Większość Hondziarzy zauważy, czy auto jest po lifcie czy też nie :) Lift ładniejszy :)
także mógł by mi ktos wyjaśnić czemu to sie robi?:)
Dla mnie polift dużo ładniej się prezentuje ;)
dla mnie tez ladniejszy :) a widzialem z u kogos sam zderzda da rade zrobic??
Zderzak da radę zrobić.Trzeba mieć poliftowy i przedliftowy i z dwóch zrobić jeden tzn górę dać od przedlifta a dól od polifta.Ogarnięty fachowiec który zajmuję się klejeniem tworzyw sztucznych itp da radę to zrobić.Potem trochę szpachli,lakier i gotowe ;)
a tak sam poliftingowy nie da rady go zalozyc
Nie podpasuje góra bo polift ma inny kształt lamp oraz szerszy grill
a jak by zmie mil lampy i gril to pewnie blotniki nie beda ??
To jak chcesy to wsyzstko robic to kup polifta
chyba mniej bym zaplacil za maske lamy blotniki i zderzaki niz za cala H :)
a jak by zmie mil lampy i gril to pewnie blotniki nie beda ??
wtedy nie będą pasować błotniki oraz maska
a od coupe podejdzie normalnie bez niczego nie nie chce miec tych wstretnych list a nire chce tego szpachlowac ??
a tylki zderzak poliftingowy pasuje p&P ??
a od coupe podejdzie normalnie bez niczego nie nie chce miec tych wstretnych list a nire chce tego szpachlowac ??
Przedni bez problemu,oczywiście od przedlifta
no tak tak tylko bez tych listew jest w coupe -prawda ??:)
Tak, przedlift coupe jest bez listew i oczywiscie do Twojego przedlifta hatchback podejdzie p&p bez problemu :D
no to fajnie :) dzieki za podpowiedzi pozdrawiam
albo kup zderzak od polifta wytnij go do połowy i przylep górną częsc od przedlifta. Było takie zdjęcie na forum i całkiem ładnie to wyglądało.
za duzo zabawy :) to juz wole od coupe :)
albo kup zderzak od polifta wytnij go do połowy i przylep górną częsc od przedlifta. Było takie zdjęcie na forum i całkiem ładnie to wyglądało.
mozesz pokazac?
ciekawi mnie efekt
mozesz pokazac?
ciekawi mnie efekt
http://i50.tinypic.com/ie41h3.jpg
http://i38.tinypic.com/168yn4p.jpg
ładnie wyszlo tylo jeszce pytanie ile by jakiernik za to skasowal :)
koszt lakierowania możecie liczyć 300zł bynajmniej ja bym tak zapłacił swojemu + koszt zderzaka + doklejenia koszty 600-800zł. Taniej niz lifting w każdym razie.