Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Wymiana kompetnych wahaczy z tyłu - co powinienem wiedzieć

felix0
24-11-10, 12:10
Witam
Kupiłem kompletne wahacze tylne z bębnem cukierkiem i linką, wszystko w miarę ładne, mały przebieg, szczęki ok.

Wahacz jest na obrazku i ma około 5 punktów mocowania czy tam przychodzą jakieś tuleje czy muszę je dokupić czy stare będą ok??

Co powinienem jeszcze dokupić???? przed zamontowaniem, czy należy szczególnie na coś uważać np na przewód hamulcowy

http://img14.allegroimg.pl/photos/oryginal/13/11/56/89/1311568987

dzięki za wszystkie rady
pozdro
felix

Xus
25-11-10, 12:17
Jak juz będziesz miał to wszystko na zaw auto to może wymien sobie odrazu dużego cukierka bo się okaże ze rok będziesz musiał zwalać to jeszcze raz. Co do reszty gum to je pózniej możesz zrobić nie ma aż tyle zabawy co z dużym cukierkiem żeby je wymienić. Ja u siebie miałem problem z srubami od wahacza poprzecznego. Prawie je poukrecalem wiec lepiej je czymś psiknac. Czas zabawy około 2h na stronę. Robiłem to spokojnie czyszczac i malujac nie które elementy. Jak coś pytaj tyle ze ja mam tarcze u siebie ale to akurat mała różnica

felix0
25-11-10, 13:59
Cukierki są ok, całe wahacze są z angielskich hond po małym przebiegu, naprawdę to nieźle wygląda tylko przekręcić i jazda (oby tak było :) )
właśnie nie chciałbym to rozkręcić i dopiero jeździć po części.

A jak wygląda sprawa z podłączaniem przewodów hamulcowych? tam są takie gumowe wężyki zakończone takim jakby gwintem metalowym ???

Xus
25-11-10, 14:33
Jak będziesz u siebie pod autem to zobaczysz gdzie one idą z rozkreceniem to różnie bywa

felix0
25-11-10, 15:14
dzięki :)