Zobacz pełną wersję : nie odbijają kierunki w Civic Coupe VI gen.
Mam problem z kierunkowskazami w mojej hondzie.Wszystko działa-również awaryjne jednak po wyprostowaniu kierownicy kierunki nie odbijają,trzeba je wyłączać ręcznie. Czy trzeba wymieniać cały przełącznik pod kierownicą,czy może jakiś element? Nie wiem jak zrealizowne jest działanie tego przełącznika.Jeśli ktoś miał podobny problem proszę o porade.
W 6gen-ie nie jeszcze nie rozbieralem ale nie spotkalem sie jeszcze z innym rozwiazaniem niz takie, ze "Cycek" w kierownicy/kolumnie popycha "Cycek" przy dzwigni kierunkowskazow, a po przekroczeniu pewnego punktu wychylenia dzwignia uwalnia sie z trzymajacej ja w gornym lub dolnym polozeniu blokady i wraca do polozenia pierwotnego, napedzana przez sprezyne. Osobiscie doradzam kupno sprawnej uzywki (chyba, ze nie potrzebujesz samochodu 24h/dobe i mozesz sobie pozwolic na rozebranie mechanizmu i osadzenie czy jest mozliwosc naprawy we wlasnym zakresie). Klejenie tego, czy inne skretki konczy sie najczesciej tym ze po jakims czasie znowu trzeba rozbierac.
Miałem taki przypadek:
http://www.civicklub.pl/fi/viewtopic.php?p=262930&highlight=#262930
Ok dzięki za podpowiedź.Rozumiem że nie trzeba ściągać kierownicy bo podobno odradzają samemu gdy jest poduszka?.Będe walczył prawdopodobnie w weekend,o rezultatach napisze.Jeszcze raz dzięki
hmm, ja w coupe mam to samo, tzn. kierunki nie odbijaja
Walczyłem i się udało.Wyciągnąłem całą dzwignie z kierunków,rozebrałem,wyczyściłem i stwierdziłem że zupełnie niepotrzebnie bo wszystko działało jak należy(ale to zawsze nowe doświadczenie). Więc trzeba było szukać w kole kierownicy i co się okazało zsunął się pierścień na kole kierownicy. Trzeba tylko pociągnąć do siebie w strone kierownicy i po bólu,chyba że będzie się dalej zsuwał trzeba będzie jakoś zaradzić.Na razie działa bez zarzutu.
Dzięki za podpowiedź wlodekp