Zobacz pełną wersję : sygnał niezapięcia pasów
ktoś poradził sobie z sygnalizacją niezapięcia pasów strasznie jest to uciążliwe może jakiś nieinwazyjny sposób np jakiś bezpiecznik do wyciagniecia? albo kabelek do przecięcia?
zapiać je i czuć sie bezpiecznie. Listonoszem jesteś ze co drugi dom parkujesz i wysiadasz?
zrob imitacje ze starej karty kredytowej :) wpinasz i nic nie pika.nie polecam.lepsza jest opcja eRMD :) .. ale ... dla chcącego nic trudnego :cool:
zobacz tutaj http://allegro.pl/pas-pasy-bezpieczenstwa-zapinka-belt-lock-i1330920320.html
7 zl i nie pika :)
Przeciągnij pas - za siedzeniem - i wepnij.
Jak będziesz chciał zapiąć to przepniesz na nowo.
Swoją drogą mnie okropnie wqr...a jak wchodzę do auta i wszystko się drze, ale już odpuściłem, nie chciał bym oszukiwać systemu - dla mnie wystarczające by było palenie się wskaźnika pasów na komputerku.... no ale widzę że nikomu nie udało się tego "przegwałcić"
Pozdr
No własnie chodzi mi o to żeby kontrolka świeciła ale nie darło się bo jest to wkur...rozbieraliście kolumnę kierowniczą jest ten piszczyk gdzieś na wierzchu? i czy jest on tylko od pasów czy w jednym sprzężony ze sygnalizatorem niewyciągnięcia kluczyka jak jest od pasów to robie jutro na niego napad i go wypier....
A pasy zapinam zawsze ale nie od razu zanim zapalę auto a on już się dopomina
obejście z zakupem zapinki sprawdza się u kobit w ciązy bo jeżdżą bez pasów ale u mnie odpada bo zapinam pasy
mi pika dopiero przy jakies 40km/h :p i nie pika caly czas jak w innych markach tylko popika i przestaje, wiec nie widze nic uciazliwego nawet jak trzeba przejechac te 200m :p a warto zapiac nawet na glupie 10m wyjedzie oszolom z lewej albo z prawej i nic Ci nie da ze Ty uwazasz...
@ Ca$h - jak wyjedzie z boku to nieważne czy masz pasy czy nie :cool: .
Dobrze ze nie ma wyłączenia poduszek powietrznych.
Kiedyś już wspominałem - w Renault znajomemu jak nie zapnie pasów to dźwięk narasta i wyłącza RADIO !!!! :) i już się nauczył zapinać paski. :)
Pozdr
mi pika dopiero przy jakies 40km/h :p i nie pika caly czas jak w innych markach tylko popika i przestaje, wiec nie widze nic uciazliwego nawet jak trzeba przejechac te 200m :p a warto zapiac nawet na glupie 10m wyjedzie oszolom z lewej albo z prawej i nic Ci nie da ze Ty uwazasz...
u mnie franca piszczy jak włacze zapłon a nie mam zapiętych pasów i potem co 30 systematycznie nie zaleznie od prędkosci aż do momentu zanim zapnę
nie sprawdzalem jak dla kierowc ale czujnik reaguje takze na nacisk na siedzenie pasazera, moze wystarczy pogmerac w kabelkach pod fotelem
nie sprawdzalem jak dla kierowc ale czujnik reaguje takze na nacisk na siedzenie pasazera, moze wystarczy pogmerac w kabelkach pod fotelem
po co chcesz gmerać w tych kabelkach ,bo nie rozumiem,pasażer ma czujnik ,ale w fotelu kierowcy nie ma czujnika ,bo niby po co miałby tam być,przecież auto samo bez kierowcy nie jeździ,a gmeranie ,może np sprawić ,że nie zadziała poduszka ,kiedy będzie potrzebna
dodam że mam wersje na runek USA