Zobacz pełną wersję : Dostępność części do D16y7
Po pierwsze to witam wszystkich fanów hondy!
Nosze się z zamiarem kupna 6gen coupe, z silnikiem d16y7 nie znalazłem żadnego tematu więc proszę coś więcej na temat części do tego silnika. :confused:
Pozdrawiam Dajs
skolopendra
23-11-10, 18:48
problemów nie ma
alvaro_666
23-11-10, 23:34
Mam wszystko co chcesz:)
Z niczym nie ma problemów. Jeżdżę z takim silnikiem, już troszkę wpakowałem nowych części, z żadnymi nie było problemów (i z allegro, i z InterCars, Tanagrą). Można polecać ;) Uważaj tylko, czy silnik nie pracuje przypadkiem na mineralu - jeśli tak, to szykuj się na remont olejowy.
Mam wszystko co chcesz:)
Ty byś ze mną do końca sprawę doprowadził do końca i sie odezwał. A nie mnie unikasz. Z tym tempem do końca roku tego nie załatwimy.
A z dostępnością części nie ma żadnych problemów.
Dzięki wszystkim za odpowiedzi, tak myślałem, ale wolałem się upewnić.
Saiti co masz na myśli pisząc remont olejowy? Ale dobrze wiedzieć będę unikał.:D
Takim razie w sobotę jadę oglądać kolejną coupe i mam nadzieje że tym razem kupie.
Silnik żłopie olej -> Trzeba go wyremontować ->czyli wymienić sprawy, które mogą przepuszczać go do komór spalania -> pierścienie, uszczelniacze, uszczelka pod głowicą. Przy okazji warto machnąć panewki. Niedługo moją kupetkę będę sprzedawał, gdybyś był zainteresowany :P
Arturvf500
24-11-10, 15:24
przy aucie 10-15 lat trzeba sie z tym liczyc - chyba lepiej kupic z zajechanym silnikiem niz z buda z blachy falistej; nawet na szybko liczac to co mam na polce - czesci do kompleksowego remontu wyjda max 1500 i to wszystko w OEMie poza pierscieniami i i panewkami
Jak w sobote nie kupie to będziemy rozmawiać, ale starszy oglądał i twierdzi że jest okej więc pewnie ją wezmę, no chyba że mi się wybitnie nie spodoba, albo okaże się że zostawia 4 ślady czy coś innego...
Co ma być to będzie, sprawdzę co się da i tak zawsze coś wyjdzie w aucie z 98 liczę się z tym, ale bądźmy dobrej myśli.
Jeszcze raz dzięki za wszystkie odpowiedzi!
Przygazuj go na zimnym i gorącym, oceń dym. Najlepiej gdyby Twój ojciec mógł pojechać za tobą i ocenić dym z wydechu przy różnych obrotach.
Dobra to napisz coś więcej o tym, bo ma ze mną jechać.
alvaro_666
24-11-10, 16:46
Ty byś ze mną do końca sprawę doprowadził do końca i sie odezwał. A nie mnie unikasz. Z tym tempem do końca roku tego nie załatwimy.
A z dostępnością części nie ma żadnych problemów.
Zalatwimy i to na dniach i nie unikam cie bo jak ym cie unikal to bym nie zaproponowal uczciwego rozwiazania sprawy.
A wracajac do tematu to na rozgrzanym patrz silniku czy nie dymi i wyciagnij bagnet jak z bagnetu pusci dym to nie ma silnika