Zobacz pełną wersję : Instalacja Halogenów - Problem :(
civicD16Y2
23-11-10, 16:28
Mianowicie : Posiadam Civa 5d 1995r. MB1, mam w niej oryginalną instalację do halogenów, która niestety nie wiadomo dlaczego nie działa, i tu moja prośba:) jeśli możecie wytłumaczcie mi co może być nie tak :P gdzie, czego, po co szukać ??? i co zrobić aby to wszystko grało :D
Przyczyn może być wiele. Jeśli nie masz bladego pojęcia o elektryce (a pytając co może być nie tak wnioskuję, że tak jest) to lepiej jedź do elektryka.
Nie tak może być: bezpiecznik, przekaźnik, przerwany przewód, spalone obie żarówki itp. Zajrzyj do schematu elektrycznego i kombinuj. Posprawdzaj napięcie na kostkach.
civicD16Y2
25-11-10, 10:09
Mam prośbę chciałbym w jakis sposób np. za pomocą zdjęć zobaczyć jak idzie instalacja halogenów w kabinie w civie MB1 .
Mam prośbę chciałbym w jakis sposób np. za pomocą zdjęć zobaczyć jak idzie instalacja halogenów w kabinie w civie MB1 .
Fabryczna instalacja kablowa w przedlifcie wygląda tak oto:
http://www.hondaworld.ru/images/spare1/17ST301/B__0700.gif
sprawdź przekaźnik i bezpiecznik od instalacji do halogenów
civicD16Y2
30-11-10, 17:29
bezpiecznik dobry :P chciałbym się dowiedzieć który to jest przekaźnik od halogenów :P wiem gdzie sie znajduje i jak wyglada , lecz są dwa takie same obok siebie :D