Zobacz pełn± wersję : pytanie o żaróweczki do pod¶wietlenia zegarów
civic 6 gen
czy żaróweczki z tej aukcji
http://allegro.pl/zarowki-zegarow-honda-accord-98-02-i1331111706.html
bed± pasowały do civica z 2000 r?
dzieki za info
pozdrawiam
Jak nie wiesz to zapytaj się sprzedawcy na allegro, a nie za¶miecasz forum niepotrzebnymi tematami.
my¶lisz, że nie pytałem ?
dzieki Ci w kazdym razie za niezwykle cenne uwagi i okazan± pomoc
pozdrawiam
ps. gdyby kto¶ potrzebował wiedzy, to cytuję z innego bardziej przyjazdnego forum:
,,pasuj± tylko żarówki z oprawk± 14V 1,4W [35505-SA5-003] - wymagana ilo¶ć 13 szt.
Pozostałe wymagane do Civic-a
- 4 szt. oprawa + żarówka 14V 3,4W [37102-SA5-003]
- 1 szt. sama żarówka z kompletu [37102-SA5-003] czyli [37237-SA5-003]''
gdyby kto¶ potrzebował wiedzy to znajdzie j± tu http://www.civicklub.pl/fi/__vbb/showthread.php?17536-ZEGARY-w-CIVIC-ZEBRANE-INFORMACJE&highlight=pod%B6wietlenie+zegar%F3w
to znajdzie j± tu http://www.civicklub.pl/fi/__vbb/showthread.php?17536-ZEGARY-w-CIVIC-ZEBRANE-INFORMACJE&highlight=pod%B6wietlenie+zegar%F3w
Swoj± drog± pytanie brzmiało: Czy żarówki do pod¶wietlenia zegarów od Accorda 98-02 s± identyczne jak w civicu 6 gen.?
ja tam odpowiedzi na swoje pytanie nie znalazłem
Mnie osobi¶cie irytuj± odpowiedzi typy "było milion razy" lub "użyj szukajki" itd. Znasz odpowiedĽ to napisz, było? to daj link.
Snic nie kupuj tego przez allegro
1. drogo
2. ja mam kilka na zbyciu
3. możesz stare cokoły wykorzystać a za te 2zł kupić ledy :D
ta mała żarówka T5 z cokołem 80gr kosztuje...
nie kupuj ledow , kup zwykle zarowki t5 - ledy sa do bani , te na dole w czarnych oprawkach wygladaja wlasnie jak t5 - wiec oprawki powinny pasowac
Czy żarówki do pod¶wietlenia zegarów od Accorda 98-02 s± identyczne jak w civicu 6 gen.?
No niestety bedzie ci ciezko znalezc kogos kto wie z doswiadczenia ... a jak masz sie kierowac domyslami innych osob to lepiej kupic zwykle zarowki t5 szklane i podmienic w oprawkach - najbezpieczniej
nie kupuj ledow , kup zwykle zarowki t5 - ledy sa do bani , te na dole w czarnych oprawkach wygladaja wlasnie jak t5 - wiec oprawki powinny pasowac
zależy jakie ledy ;] chodzi mi głównie o pod¶wietlenie licznika bo te inne ¶wiatełka to tylko i wył±cznie zwykłe żarówki bo o wiele tańsze (około 40-60gr sztuka zależy jaka firma)
No niestety bedzie ci ciezko znalezc kogos kto wie z doswiadczenia ... a jak masz sie kierowac domyslami innych osob to lepiej kupic zwykle zarowki t5 szklane i podmienic w oprawkach - najbezpieczniej
na ogół jest tak ze cokoły s± identyczne moze być różnica w mocy żarówki
osobi¶cie rozbierałem liczniki z 4 aut i wszędzie były identyczne cokoły
również polecam kupić zwykłe żarówki może nieco mocniejsze żeby lepiej (mocniej) ¶wieciły
wyjdzie taniej
zdecydowanie taniej!
również polecam kupić zwykłe żarówki może nieco mocniejsze żeby lepiej (mocniej) ¶wieciły
wyjdzie taniej
zdecydowanie taniej!
Odkopię może ten temat i zapytam czy nie zna kto¶ rodzaju żarówek, które pasuj± do oprawki po 35505-SA5-003, ale s± słabsze?
Wg specyfikacji oryginał ma 1.4W przy 14V, co będzie ekwiwalentem około 1W przy 12V.
Żarówka T5 (W1.2W) która podobno pasuje wg. specyfikacji ma 1.2W przy 12V, czyli pewnie będzie nawet mocniejsza niż OEM, a mi zależy na czym¶ słabszym.
Nie chce mi się rzeĽbić ¶ciemniacza, bardzo chętnie wymieniłbym te żarówki po prostu na co¶ słabszego (zwłaszcza że połowa i tak mi się przepaliła).
Bo niestety nasze wspaniałe Hondy, niewyposażone w nic, nie s± też wyposażone w regulację pod¶wietlenia :-)