Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Lampy Clear Black a el regulacja świateł

toby86
22-11-10, 22:02
Witam
Z racji że moje oryginalne lampy świecą gorzej niż domowa latarka przymierzam się do zakupu lamp Clear black i tu rodzi się moje pytanie, czy jest opcja przełożenia silniczków od regulacji świateł do nowych lamp??? Oczywiście bez jakiejś większej rzeźby??? A może są 2 rodzaje - takie, do których się da przełożyć i takie co się nie da??? Wszelkie uwagi i iedczucia mile widziane bo nie chciałbym kupić jakiegoś dziadowstwa.
Pytania typu: a na co, a po ci Ci, a ile razy ustawiasz światła itd można sobie podarować.

P.S. I napiszcie prosze co sądzicie o "HID zenonach" :cool: z alledrogo, jak się z czymś takim jeździ, czy da się to ustawić tak żeby nie oślepiało czy lepiej sobie darować i do nowych lamp kupić jakieś konkretne żarówki??

Z góry dzięki :)

Wojtec12345678
22-11-10, 22:41
Z tego co wiem to do clearów black da się podłączyć silniczki,bez rzeźby plug & play sam nie mam takich (chodź przymierzam się do kupna)ale czesto o nich czytałem i da się silniczki wrzucić...

Jeśli chodzi o xenony to nie kupuj jeśli będziesz miał te cleary, bo zostaniesz znienawidzony przez innych użytkowników drogi...nigdy nie ustawisz świateł bez soczewki tym bardziej jeśli jest w nich xenon tak aby nie oślepiały

embargo
22-11-10, 23:25
Da się bez problemowo przełożyć silniczki trzeba tylko usunąć śrubkę regulacyjną i powiększyć otwór da się to zrobić bez rozbierania lampy.
jeżeli ksenon to tylko soczewka.

Wojtec12345678
23-11-10, 00:23
trzeba tylko usunąć śrubkę regulacyjną i powiększyć otwór da się to zrobić bez rozbierania lampy.

Nie wiedziałem o tym,wszędzie piszą co innego :mad:

toby86
23-11-10, 21:42
czyli obojętnie które bym nie wybrał
http://allegro.pl/listing.php/search?string=clear+black+civic&category=4138&sg=0
to da się bez problemu zamontować silniczki?

A jakie żarówki polecacie??

Wojtec12345678
23-11-10, 22:30
czyli obojętnie które bym nie wybrał
http://allegro.pl/listing.php/search?string=clear+black+civic&category=4138&sg=0
to da się bez problemu zamontować silniczki?

Z tego co ja wiem to tak...ale niech ktoś jeszcze potwierdzi...

Osram, Philips, tungsram... są jeszcze dobre bosch i hella
Masz duży wybór i wybieraj sprawdzone produkty

JunkieXL
24-11-10, 07:38
ja mam zamontowane silniczki w jdm black clear :) tylko na stacje jedziesz zeby Ci wypoziomowali swiatła:) bez problemu to zrobią, nawet nie patrza czy jest homologacja;)

toby86
24-11-10, 15:11
a ile taka przyjemność kosztuje??

LechuLK
25-11-10, 00:21
Ja właśnie w moich Clear Blackach miałem problem z przełożeniem silniczków. Nie mogłem tej śruby wykręcić coś ją trzymało. Tak kręciłem że gwint plastikowy się wyrobił. Musiałem klosz rozklejać i na nowo zrobić ten zaczep ale dalej mam bez silniczków :mad:

Możesz mi Wojtec12345678 napisać jak usunąłeś tą śrubę bo jak powiesz że zwyczajnie wykręciłeś to mnie chyba ch#$j szczeli :p

Wojtec12345678
25-11-10, 22:29
Możesz mi Wojtec12345678 napisać jak usunąłeś tą śrubę bo jak powiesz że zwyczajnie wykręciłeś to mnie chyba ch#$j szczeli :p

Nie posiadam tych tamp,jedynie napisałem co wyczytałem z innych tematów,że można przełożyć bez rzeźby...zamierzam się do kupna jedynie :D

embargo
27-11-10, 10:23
Ta śrubka jest zabezpieczona od środka , trzeba ją dremelem wyciąć dookoła . jest to połączenie nierozłączne.
i tak musisz dziurkę powiększyć pod silniczki ;]

LechuLK
27-11-10, 14:17
Takim czymś trzeba to wyciąć ?:
http://www.skylinesaustralia.com/forums/post-a42436-dremel.jpg

A da radę lutownicą bo nie każdy ma ten dremel? Tam z drugiej strony trzyma tą śrubę taka jakby podkładka zmontowana na stałe ze śruba? Jaka średnica mniej więcej tej nowej dziury?

embargo
28-11-10, 10:37
lutownicą dasz radę wytnij taką jaka jest przygotowana tzn okręg wokół łba pod wkrętak.
od wewnątrz jest to nasuwana podkładka trudno to nazwać w każdym razie można ją naciąć dremelem i ściągnąć inaczej się nie da.

Mały wol
26-02-16, 21:53
panowie pytanie takie czy klosz z clear blacka bedzie pasował do oemowych ??

Sozan_
27-02-16, 08:48
A ja mam pytanie do właścicieli clear black, przednie klosze są szklane czy z tworzywa sztucznego ?

Wenega
27-02-16, 11:30
A ja mam pytanie do właścicieli clear black, przednie klosze są szklane czy z tworzywa sztucznego ?

nie, szkło pokryte lakierem bezbarwnym