Zobacz pełną wersję : Lampy Clear Black a el regulacja świateł
Witam
Z racji że moje oryginalne lampy świecą gorzej niż domowa latarka przymierzam się do zakupu lamp Clear black i tu rodzi się moje pytanie, czy jest opcja przełożenia silniczków od regulacji świateł do nowych lamp??? Oczywiście bez jakiejś większej rzeźby??? A może są 2 rodzaje - takie, do których się da przełożyć i takie co się nie da??? Wszelkie uwagi i iedczucia mile widziane bo nie chciałbym kupić jakiegoś dziadowstwa.
Pytania typu: a na co, a po ci Ci, a ile razy ustawiasz światła itd można sobie podarować.
P.S. I napiszcie prosze co sądzicie o "HID zenonach" :cool: z alledrogo, jak się z czymś takim jeździ, czy da się to ustawić tak żeby nie oślepiało czy lepiej sobie darować i do nowych lamp kupić jakieś konkretne żarówki??
Z góry dzięki :)
Wojtec12345678
22-11-10, 22:41
Z tego co wiem to do clearów black da się podłączyć silniczki,bez rzeźby plug & play sam nie mam takich (chodź przymierzam się do kupna)ale czesto o nich czytałem i da się silniczki wrzucić...
Jeśli chodzi o xenony to nie kupuj jeśli będziesz miał te cleary, bo zostaniesz znienawidzony przez innych użytkowników drogi...nigdy nie ustawisz świateł bez soczewki tym bardziej jeśli jest w nich xenon tak aby nie oślepiały
Da się bez problemowo przełożyć silniczki trzeba tylko usunąć śrubkę regulacyjną i powiększyć otwór da się to zrobić bez rozbierania lampy.
jeżeli ksenon to tylko soczewka.
Wojtec12345678
23-11-10, 00:23
trzeba tylko usunąć śrubkę regulacyjną i powiększyć otwór da się to zrobić bez rozbierania lampy.
Nie wiedziałem o tym,wszędzie piszą co innego :mad:
czyli obojętnie które bym nie wybrał
http://allegro.pl/listing.php/search?string=clear+black+civic&category=4138&sg=0
to da się bez problemu zamontować silniczki?
A jakie żarówki polecacie??
Wojtec12345678
23-11-10, 22:30
czyli obojętnie które bym nie wybrał
http://allegro.pl/listing.php/search?string=clear+black+civic&category=4138&sg=0
to da się bez problemu zamontować silniczki?
Z tego co ja wiem to tak...ale niech ktoś jeszcze potwierdzi...
Osram, Philips, tungsram... są jeszcze dobre bosch i hella
Masz duży wybór i wybieraj sprawdzone produkty
ja mam zamontowane silniczki w jdm black clear :) tylko na stacje jedziesz zeby Ci wypoziomowali swiatła:) bez problemu to zrobią, nawet nie patrza czy jest homologacja;)
a ile taka przyjemność kosztuje??
Ja właśnie w moich Clear Blackach miałem problem z przełożeniem silniczków. Nie mogłem tej śruby wykręcić coś ją trzymało. Tak kręciłem że gwint plastikowy się wyrobił. Musiałem klosz rozklejać i na nowo zrobić ten zaczep ale dalej mam bez silniczków :mad:
Możesz mi Wojtec12345678 napisać jak usunąłeś tą śrubę bo jak powiesz że zwyczajnie wykręciłeś to mnie chyba ch#$j szczeli :p
Wojtec12345678
25-11-10, 22:29
Możesz mi Wojtec12345678 napisać jak usunąłeś tą śrubę bo jak powiesz że zwyczajnie wykręciłeś to mnie chyba ch#$j szczeli :p
Nie posiadam tych tamp,jedynie napisałem co wyczytałem z innych tematów,że można przełożyć bez rzeźby...zamierzam się do kupna jedynie :D
Ta śrubka jest zabezpieczona od środka , trzeba ją dremelem wyciąć dookoła . jest to połączenie nierozłączne.
i tak musisz dziurkę powiększyć pod silniczki ;]
Takim czymś trzeba to wyciąć ?:
http://www.skylinesaustralia.com/forums/post-a42436-dremel.jpg
A da radę lutownicą bo nie każdy ma ten dremel? Tam z drugiej strony trzyma tą śrubę taka jakby podkładka zmontowana na stałe ze śruba? Jaka średnica mniej więcej tej nowej dziury?
lutownicą dasz radę wytnij taką jaka jest przygotowana tzn okręg wokół łba pod wkrętak.
od wewnątrz jest to nasuwana podkładka trudno to nazwać w każdym razie można ją naciąć dremelem i ściągnąć inaczej się nie da.
panowie pytanie takie czy klosz z clear blacka bedzie pasował do oemowych ??
A ja mam pytanie do właścicieli clear black, przednie klosze są szklane czy z tworzywa sztucznego ?
A ja mam pytanie do właścicieli clear black, przednie klosze są szklane czy z tworzywa sztucznego ?
nie, szkło pokryte lakierem bezbarwnym