Zobacz pełną wersję : Filtr oleju SI
Jakie filtry polecacie a jakich najlepiej unikac?
Na poczatku w moich poprzednach hondach jezdzilem na filtronach, ale od jakiegos czasu mialem problemu z nimi poniewaz przeciekaly. Od dluzszego czasu jezdze na filtrach kupowanych z aso i wszystko jest wporzadku. Unikaj najtanszych filtrow niewiadomego pochodzenia.
Zawsze jeżdziłem i jeżdze na filtronach i nigdy nie miałem z nimi problemu
Jakie filtry polecacie a jakich najlepiej unikac?
kup sobie OEM. Ostatnio płaciłem niecałe 50zł, więc nie ma dramatu.
Od jakiegos czasu zakladam FILTER PLUS 25zl. i nie wiem czy to dobry wybor.
iced_devil
23-11-10, 08:43
ja zakładam w ASO ich japońskie zamienniki. Tam gdzie jeżdżę twierdzą że najważniejsze żeby filtr miał płaską uszczelkę, te zaokrąglone podobno puszczają olej ;)
ja latam na K&N HP1010. i jest ok cena 50zł mysle ze warto. nie mialem z nimy problemów. dobry jest bo na filtrze jest naspawana koncówka pod zwykły klucz nie trzeba sie pierdzielic z tymi opaskami do filtrów. pozdrawiam
Jeśli chodzi o filtry oleju to filtron miał dwa rzuty takze jeden na nie narzeka a drugi jest zadowolony odradzam sofime a polecam KNECHT/MAHLE
cezardj007
06-12-13, 18:12
Filtry do SI są takie same jak do Type R ?
We wszystkich benzyniakach chyba od 88 r sa ponoc takie same filtry :P
cezardj007
06-12-13, 20:51
We wszystkich benzyniakach chyba od 88 r sa ponoc takie same filtry :P qrcze potrzebuje wiedzieć na 100%
qrcze potrzebuje wiedzieć na 100%
tak, ten sam filtr pasuje do lancera evo, nissana gtr, mazdy rx7, i civica 1.3 - taki ot japoński standard
najlepiej kupić K&N HP1004, wychodzi coś 45zł w intercarsie - ma większą powierzchnie filtrującą od HP1010
cezardj007
07-12-13, 11:32
Dzięki kolego za info, zastanawiałem się własnie nad tym HP1010, ale skoro piszesz że HP1004 ma większą powierzchnię filtrującą to zapewne faktycznie jest lepszy:)
dobrym filtrem oleju do Hondy jest też HAMP