PDA

Zobacz pełną wersję : problem d13b2 bład nr10

BRZOZA991
21-11-10, 19:31
wyawaliło mi błąd nr 10 zmieniłem ten cypelek czujnik na inny tzn na 100% sprawny
w niczym to nie pomogło honda odpala lecz przy wcisnieciu gazu dławi sie gasnie i wcale nie przybiera na obrotach
przy wduszaniu pedału szybko pulsacyjnie obroty wzrastają

pomocy bo to mój srodek lokomocji do szkoły

dovii
21-11-10, 22:05
tez wywala mi blad 10 ale nie mam takich objawow, tyle ze ja jeszcze nie wymienilem tego czujnika powietrza..

PAWELEKHONDA
22-02-11, 19:59
miałem tak samo i po wymianie tak samo tego co mówisz nic nie pomogło;/ i wkoncu koles który miał podobny problem mi doradził zebym przejrzał gaznik uszczelke pod nim itp moze byc zepsuta i okazało sie ze była peknieta i trzeba było ja dorobic tam jest taka gruba uszczelka i pod nia cienka co dotyka kolektora i własnie ona była zwalona i miałem takie problemy .. i:) moze to i to
przy okazji poprzeczyszczałem gaźnik itp ale i tak z czasem dam do regulacji chodzi o zmiejszenie obrotów a samemu to tak srednio ustawiłem:)

potem jeszcze zresetowałem komputer i od nowa uczyłem:) tak było u mnie ale ciekawe co jest u was:) moze podobnie a moze co innego

yautja
22-02-11, 20:53
A podpiąłeś wszystkie podciśnienia z powrotem?

seyren
23-02-11, 00:27
Blad nr 10 pewnie nie ma nic wspolnego do tego ze auto nie jedzie. Stawialbym na regulacje gaznika.
Co do tego bledu to wyskakuje moze dlatego, ze czujnik nie jest podlaczony lub byc moze uszkodzona jest kostka czujnika temp. albo zasniedziale styki.

PAWELEKHONDA
23-02-11, 13:11
ja tez własnie stawiam na regulacjie gażnika ja tak miałem:):) tez nr 10 był itp i po regulacji i po wymianie uszczelki u mnie wszystko wróciło do normy i potm ponowne restartowanie kompa i jest ok ale wiadomo samemu regululowałem to tak srednio jeszcze trzeba dopracowac to:):) pozdrawiam

dR.LasCa
23-02-11, 19:23
brzoza się nie przyznał że sam "regulował" gaźnik - właśnie dlatego te objawy:P

Kiedy mam po skrzynie przyjechać? Oczekuję odpowiedzi!