Zobacz pełną wersję : CHłodnica do wymiany
BlackCoupe
21-11-10, 13:36
witam
jak w temacie , nadszedł czas w mojej Hance na wymiane chłodnicy ,
jeśli ktoś moze wymieniał albo zna firme która robi dobre chłodnice proszę o podpowiedzi,
na allegro widzialem tego sporo ale cieżko stwierdzić ktorą jest dobrej jakości.
Najlepszej jakosci bedzie Oryginalna. Jedź na jakis szrot z czesciami, znajdź najladnijeszą używke i ją załóz.
jak @Piatek pisze, tylko zajrzyj do niej, czy ktoś nie jeździł na dolewkach wody z kranbu (czy nie jest zakamieniona itd)
Mój kumpel z rok temu kupił nówke chłodnice do d15 chyba za 100-200 pln i bardzo ładnie działą, wsz z nią ok i co najważniejsze jest nowa, a nie pozapychana jak używki niektóre...
Ja kupilem rok temu nowa, najtansza z allegro cos kolo 120 zl, do teraz sprawuje sie znakomicie.
analyzer64
21-11-10, 19:32
Ja mogę polecić chłodnice Nissens, w oryginale chyba montowane były Denso, ale mogę się mylić.
Osobiście wolałbym chłodnicę nową niż kupować OEM używkę, nie prześwietlisz jej do końca, poza tym nie jest to element który wymienia się co roku.
Oprócz tego polecam opcję Szukaj ;)
BlackCoupe
21-11-10, 19:39
znalazłem juz na necie chłodnice o grubości 26 a nie 16 myśle ze posmiga troche :)
analyzer64
21-11-10, 19:47
Jarusnet oferował jeszcze słusznej grubości alu chłodnice, aczkolwiek nie wiem jak wykonane.
ja na wiosnę dorwałem nową nissens 16mm w intercarsie za 180zł :)
dałem se siana z chińszczyzną za 100ke, bo wsadzać chińszczyzne do japończyka to prawie jak świętokradztwo ;p
A mi moja oryginalna sama z siebie zaczęła delikatnie sikać z ożebrowania, więc nie wiadomo kiedy taka oryginalna używka też zacznie. no chyba że koszt to piwko :)
chłodnie to się kupuje najtańsza i nową ;) ja taką mam 2 rok i nic jej nie jest....
analyzer64
22-11-10, 10:48
Każdy kupuje to na co go stać, tak powiem.
Jak to się mówi "stać na psa - stać na łańcuch".
Moim zdaniem nie warto kupować tanie chińskie wyroby.